Appel crumble met amandelmeel

Appel crumble met amandelmeel

Appel crumble, maar dan net even anders. Het amandelmeel geeft dit lekkere nagerecht net een andere twist. Je krijgt niet de harde kruimels op je appel, maar wel een veel smaakvollere appel crumble door het amandelmeel. Deze appel crumble met amandelmeel doet het ook goed als ontbijt met een flinke schep Griekse yoghurt erbij. 

Appel crumble met amandelmeel, de kunst van eenvoud

Dit recept bevat weinig ingrediënten en is super makkelijk te maken. Het is zelf al dag eerder te maken. Je kunt deze appel crumble koud eten of de volgende dag weer even kort verwarmen in de oven. De cranberries zorgen voor net wat extra smaak. Ik voeg niet te veel zoetmiddel toe aan het recept, omdat ik het altijd zo zonde vind als een appel crumble zo zoet is dat je de appels niet meer proeft. Dit nagerecht is zeker één van mijn favorieten.

Dit recept maak je appel crumble met amandelmeel voor twee personen. Ben je met meer personen? Pak je rekenmachine er even bij.

Ingrediënten

  • 2 appels (Elstar)
  • 3 el amandelmeel
  • 1 el cranberries
  • 1 el kokosolie
  • 1 el honing
  • Kaneel

Bereiding

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten daarna  in dunne plakjes.
  2. Doe de appel plakjes samen met de cranberries, de honing en wat kaneel in een ovenschaal. Roer alle ingrediënten goed door elkaar heen.
  3. Maak een kruimelig beslag in een kommetje van het amandelmeel en de kokosolie. Je kunt dit doen met je een vork of met je handen.
  4. Verdeel vervolgens het beslag over de appels en cranberries.
  5. Plaats je ovenschaal 20 tot 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Je kunt de crumble zowel warm als koud eten, het is maar net hoeveel geduld je nog hebt.

 

Probeer ook deze peer met noten crumble en Griekse yoghurt.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

 

Appel crumble met amandelmeel en cranberries

Deze post heeft 2 reacties

  1. Oooh dit klinkt héérlijk! Ik heb eens amandemeel gebruikt voor koekjes en dit is me niet zo goed bevallen (koekjes waren niet lekker). Kan ik ook gewone meel gebruiken? 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×

Winkelmand