Personal update #2: back to basic Personal

Sommige mensen vinden dit super cool, maar ik heb wat voorbereiding nodig op een weekje kamperen met minimale luxe. Ik ben erg gehecht aan het föhnen van mijn haar en het checken van Instagram op mijn iPad. En dan nog maar niet te spreken over het in de lucht houden van een blog. Soms heb ik wat artikelen in voorraad of er een paar onderhanden, maar nu moet ik ze dus af hebben. Ja: met foto’s, bewerking en in plannen op de Healthy app en al. Daarnaast mijn tas nog pakken, genoeg spullen meenemen om het niet koud te gaan hebben maar er ook geen volksverhuizing van maken.

Naast wereldproblemen als geen stroom en internet hebben, zijn er nog punten die meer aandacht verdienen. Ik ga een weekje op kamp als leiding van kinderen van 11 tot 15 jaar, wat erg leuk is! Maar met mijn prikkelbare darmen vereist dit enige voorbereiding. Een kenmerk van mensen met prikkelbare darmen: alles in de hand willen hebben. Het niet weten wat we eten en de kans dat er te veel voor mij slechte dingen op de planning staan bezorgt me stress. Om het voor mezelf en mijn medemensen gezellig te houden, neem ik zelf wat boodschappen mee.

 In het draaiboek staan vijftien broodmaaltijden opgenomen, aangezien ik normaal één of twee keer per week brood eet is dit een hoeveelheid brood die ik normaal eet in een maand of twee.  Eigenlijk wil je niet afwijken van het programma, niet ‘raar’ doen. Natuurlijk ga ik wel brood eten, maar geen vijftien keer. Tijdens het ontbijt zijn we altijd op dezelfde locatie, dus dan is het gemakkelijker wat anders te eten dan brood. Daarnaast is gemak in zo’n week ook erg belangrijk.

Ik koos voor de potjes havermout van AH, warm water erbij en klaar. Van het weipoeder wat er in zit ben ik niet zo’n fan, maar voor deze situatie een uitkomst.

Havermout to go

Het drinken van te weinig water is ook vragen om problemen. Ik hou niet van frisdrank en ze bevatten veel suiker en vaak koolzuur wat ook niet goed is voor mijn darmen. Daarnaast eet ik voor die kcal eerlijk gezegd ook liever een koek.  Wanneer je ruim 1,5 liter water moet drinken met kleine plastic bekertjes weet ik nu al dat het me niet gaat lukken. Daarom haalde ik wat wegwerpflesjes, daarnaast neem ik ook mijn Tupperware drinkfles mee.
Eerst water de rest komt later
Rijstwafels kunnen altijd en aangezien het inmiddels toch al een volksverhuizing gaat worden neem ik ze toch mee. Nu de rest van mijn spullen nog zoeken, nog blogs voorbereiden en klaarzetten voor de rest van de week. En de meneer van de eindredactie die deze week gaat checken of alles netjes online komt heel erg bedanken.

Bye bye tot over een weekje!

Liefs Hanneke

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.