Goed voornemen: meer Netflixen Personal

Wat zijn je goede voornemens voor 2016? Vraag het me niet, ik ben er een beetje allergisch voor!

Op 31 december ben ik voor het eerst sinds oktober weer gaan hardlopen. Ik ging als een speer, dus ik liep meteen 6 kilometer en dat met een gemiddelde tijd van minder dan 5:30 minuten per kilometer. Zo mijn goede voornemen van 2015 is geslaagd. Ik heb dat voornemen dan ook pas gemaakt op de 31e toen ik mijn bed uit stapte, de kans dat ik mezelf teleur zou stellen was daarmee dan ook uitermate klein!

Natuurlijk heb je verbeterpunten, niks mis mee om er aan te werken. Op mijn planning staat ook om de komende weken voldoende te sporten, gezonder te eten en minder te drinken. Niet omdat het 2016 is, maar omdat ik pas een personal training programma heb gevolgd waarmee ik vooruit gang heb geboekt. En als ik zo door ga als de afgelopen weken ik snel weer last zal hebben van mijn prikkelbare darmen en ik ga me zo vet voelen als een oliebol.

Waarom ik zo’n hekel heb aan al die voornemen? Het gaat allemaal over harder werken, hogere doelen stellen, strenger zijn voor jezelf en doorzetten. Veel mensen leggen de lat bij het maken van dit soort voornemens zo hoog, dat ze zichzelf vervolgens gegarandeerd teleurstellen. Om het mezelf onmogelijk te maken daar heb ik geen januari voor nodig. Ik ben er het hele jaar uitermate goed in de lat hoog te leggen, daarom stel ik mezelf ook regelmatig teleur en loop ik tegen mijn eigen grenzen aan.

Mijn enige ‘goede’ voornemen is meer niks doen, meer Netflixen dus! Daarmee bedoel ik niet wat Men’sHealth daarover zegt, maar in mijn joggingbroek op de bank: ALLEEN!

Maak er een mooi jaar van!

Liefs Hanneke

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Goed-voornemen-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.