Diary: september 2015 Personal

September is om, de zomer ook. Huilen! Wat deed ik eigenlijk in september naast op vakantie gaan? Geen idee, ik nam er even mijn agenda bij… zo spannend zijn de weken voor de vakantie geweest. Hierbij een foto-update van de maand september.

De maand begon met een meeting van Vriendinnenonline.nl in Utrecht. Voor mij een behoorlijke rit, waarbij ik vergeten was dat de halve binnenstad open ligt en er meer obstakels zijn in een grote stad dan een overstekende tractor. Kortom: stressen op het laatste moment tijdens mijn eerste uitstapje als blogger. Gelukkig een erg geslaagde middag. Leuk om ervaringen te kunnen delen en eens te horen hoe andere mensen dat doen, een blog beheren. Daarnaast erg leuk om Priscilla, het brein achter Vriendinnenonline.nl te ontmoeten!

Daarnaast ging ik naar een workshop fermenteren van Christian Weij. Op die avond kocht ik zijn boek Verrot lekker, waar ik nog flink mee aan de slag moet. Zo veel leuke recepten staat er in en dat fermenteren blijkt interessante materie te zijn!

fermenteren3

En toen – terwijl mijn zuurkool stond te rotten in de kelderkast – was het eindelijk zo ver: VAKANTIE!

Eerst een citytrip naar Porto, echt een aanrader! Een super mooie stad en toch ook erg betaalbaar. Voor meer Porto propaganda klik je hier.

Porto

Porto-mozaiek

Porto

Vanuit Porto ging de reis verder naar de Algarve. Een erg mooie omgeving en in tegenstelling tot Porto was het daar wel korte-broeken-weer! Salgados Palace, een super mooi hotel met uitzicht op het zwembad, de golfbaan en de zee op de achtergrond.

Uitzicht

Er zijn een aantal dingen waar ik me over verbaasd heb tijdens de vakantie.

  1. Handdoek-maffia: De mensen die ’s ochtends een handdoek op een bedje kwamen leggen en pas tegen 16.00u op komen dagen om een duikje te maken.
  2. Snelle koolhydraat bunkeraars: Engelsen die best een gezond ontbijtje konden gebruiken, maar enkel snelle koolhydraten opschepten. Stapels pannenkoeken, bladerdeeghapjes, muffins, cake. Owja en voor het gezonde: fruit op siroop. Vervolgens verplaatsten deze types zich met het treintje naar het strand wat op loopafstand was.

Om de vakantie toch wat avontuurlijker te maken dan de braadkippen aan het zwembad die zich twee maal per uur omdraaiden bezochten we de stad Lagos. Ook toeristisch natuurlijk, maar stukken mooier dan de nabij gelegen badplaats Albufeira. Vanuit Lagos namen we de trein terug naar Algoz, om daar vervolgens in een plaatselijk café/supermarkt/bakker met handen en voeten uit te leggen of ze alsjeblieft een taxi konden bestellen terug naar ons hotel.

Lagos

Verder bezochten we Albufeira, wandelden langs het strand, lazen boeken en dronken biertjes/cocktails/wijntjes en aten ijs. Daarnaast moest ik van mezelf ook hardlopen, want ik wil natuurlijk over twee weken in Eindhoven mijn 10 kilometer wel uitlopen. Best heftig ten opzichte van het vlakke stuk wat ik thuis altijd loop. Trappen, los zand en de zon op je bol. Dankzij het boek Lieve mama van Esther Verhoef lukte het me zelfs een hele dag aan het zwembad te blijven liggen. Ik las dit boek in één dag uit, echt een heel goed boek! Ik probeerde nog op de foto te gaan met de zonsondergang, maar dat lukt natuurlijk niet met zoveel tegenlicht. Indirect is het toch gelukt!!  Picture-sunset-salgados-palace

Vervolgens was het weer tijd voor wat meer actie. Met Albufeira Surf & Sup gingen we standup paddelen, iets wat ik al heel lang wilde doen! In het begin is het wiebelig, zeker als er golven komen afkomstig van voorbij gaande bootjes. We peddelden onder rotsen door en kwamen op strandjes waar je vanaf het land niet kunt komen. Echt super leuk, voor herhaling vatbaar!

Albufeira-sup

Dit was mijn maandelijkse spam. Ik geniet nog even na van deze mooie maand met mijn zonnige plaatjes.

 
Liefs Hanneke
 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.