Diary: januari 2018 Personal

Januari, de maand van de goede voornemens, mijn eerste workshop, de hoogste bezoekers aantallen tot nu toe, Insta fame en van een nieuw seizoen van de serie Rita. In dit nieuwe fotodagboek zijn mijn hoogtepunten van de maand januari samengevat. Lees je mee?

Goede voornemens

Eigenlijk was ik nooit zo van het jaar starten met goede voornemens. Je kunt immers ieder moment van het jaar starten met goede voornemens. Dit jaar doe ik er wel aan mee, om er een beetje in te komen oefende ik al wel in de laatste maanden van het jaar. Het voornemen om minder vlees te eten gaat me eigenlijk goed af. Er kwam daarom ook weer eens een vegetarisch recept online. De vegetarische pasta pesto met gegrilde groente is op de ‘schaal van man’ helemaal goedgekeurd.

Vegetarische pasta pesto met gegrilde groente

 

Ik voegde nog een voornemen toe voor dit jaar, namelijk minderen met koffie. Mijn grootste talent is misschien wel te veel hooi op mijn vork nemen, in combinatie met te veel koffie word ik hier erg onrustig van. Ik schreef een artikel over mijn ‘koffie afkick’ wat erg goed gelezen werd.

Minderen met koffie

Mijn eerste workshop

Mega spannend was het. Tijdens een interactieve ontbijtsessie bij DiT eten & drinken in Eersel wilde ik wat vertellen hoe je het in 2018 wat gezonder aan kan pakken. Het doel was niet alleen maar te zenden, ik wilde graag het gesprek aan de ontbijttafel op gang krijgen. Zodat de deelnemers ook elkaar konden inspireren. Grote twijfel moest ik iets vertellen met of zonder beamer? Ik besloot mijn verhaal zonder beamer te doen, omdat ik er geen spreekbeurt van wilde maken. Ik had wel een volgorde van onderwerpen opgeschreven op papier. Een hoop stress om niks, want mijn spiekbriefje lag de hele sessie achter me op de verwarming. Zo leuk dat mensen de moeite hebben genomen naar mijn verhaal te komen luisteren. Ook super leuk een dame van wie ik een half jaar coach was in het echt te ontmoeten! Dit smaakt naar meer, het ontbijt ook trouwens!

Ontbijtsessie bij DiT eten & drinken

Insta fame

Dit handige kleine bakblikje kocht ik een tijdje geleden bij Dille & Kamille. Mijn eerste bakrecept van 2018 werd deze citroen-kwark cake met pecannoten. Deze foto werd gespot door Dille & Kamille en doorgeplaatst op hun website. Een mooi compliment en voor mij dus een hoogtepunt van deze maand.

Ontspanning

Ik doe mijn best wat meer aandacht te besteden aan ontspannen. Een dagje sauna was daarom een goede zet. De sauna in Soesterberg is lekker dichtbij en heeft in de rustruimte heerlijke waterbedden. Eindelijk vond ik de rust eens lekker in een boek te lezen. Tegelijkertijd begon het ook weer te borrelen in mijn hoofd. Het werd me pijnlijk duidelijk dat ontspannen echt niet mijn sterkste kant is en ik dat toch vaker zou moeten doen. Ik schreef na deze heerlijke dag de blog ‘5 signalen dat je vaker moet ontspannen‘. Blijkbaar ben ik niet de enige die hier last van heeft. Deze blog werd vaak gelezen en ik kreeg erg veel reacties.

Er kwam een nieuw seizoen van de Deense serie Rita uit op Netflix. De serie gaat over een lerares die niet altijd het beste voorbeeld is voor kinderen. Haar leven is altijd een chaos en ze rookt, drinkt, eet spaghetti met alleen ketchup en doet maar wat. Heerlijk hoofd uit en kijken!

Blog hoogtepunten

Het is wel zo leuk als je artikelen ook werkelijk gelezen worden, dus het is de hoogste tijd me wat meer te gaan verdiepen in SEO. Ik ben onder mijn steen uit gekomen en heb de yoast plug-in geïnstalleerd. Ik hoop mijn vindbaarheid op Google te verbeteren en de bezoekersaantallen van mijn site zo te laten groeien. Mede door een aantal hele succesvolle artikelen behaalde ik in januari 2018 het hoogste bezoekersaantal tot nu toe. Whoehoe! Benieuwd of ik dat zo kan houden!

Vooruitblik februari

De eerste dag van februari start al goed. Ik ben er van overtuigd dat dit volgende maand ook bij de hoogtepunten terug gaat komen. Ik ga namelijk vanaf februari een dagje in de week bij #Workmode in Utrecht werken. Een bedrijf waar je als vrouwelijke ondernemer een flexplek kunt huren. Waarom? Zodat ik me niet meer stoor aan de afwas op het aanrecht. Ik hoop productievere dagen te hebben en daardoor wat meer weekend. Verder staat carnaval natuurlijk op de planning. Aan het einde van de maand bestaat mijn blog drie jaar, ik denk nog even na over een leuke ‘verjaardagsactie’.

Laat februari maar komen!

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Rita


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.