Assepoester struggles Personal

Stof op de trap, een niet opgeruimde tas van een weekend weg en een wasmand die aardig vol begint te lopen: stress! Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, toch?!

Leuk bedacht, maar is dat eigenlijk wel zo? Ik stress me soms een ongeluk om drie etages opgeruimd en schoon te houden. En dan poets ik heus niet alle plintjes af. Soms voel ik me Assepoester in mijn eigen huis, maar dat veroorzaak ik helemaal zelf want de boze stiefmoeder die orders uitdeelt ontbreekt. Schoonmaken is niet mijn favoriet, maar een schoon huis wel.

Waar haal je tijd vandaan om alle avonden van de week tv te kijken? Kan ik ergens extra uren kopen om toe te voegen aan de dagen? Werken, een blog bijhouden, al mijn geplande trainingen volgen, sociale contacten onderhouden, een schoon opgeruimd huis en een thuisstudie volgen. Dat laatste blijft als eerste in de kast, wat ook zonde is. En mijn goede voornemen ‘meer Netflixen’ is de laatste maand ook aardig mislukt. Lees: compleet gefaald, Netflix is niet aan geweest. Normaal zou ik met sporten het tweede zijn waarop ik af zou haken om extra tijd te creëren. Dat kan niet meer, want dan krijg ik met mijn coach aan de stok en dat is maar goed ook. Persoonlijke mijlpaal: het gaat al meer dan een maand goed om wekelijks voldoende te sporten; jeej!

Vanavond pas ik de struisvogeltactiek toe: ik focus me volledig op mijn training en daarna op de tv, zodat ik de rommel niet zie. Kun jij een avond ontspannen en je to-do-list negeren?

Aan degene die een huissleutel hebben: je bent van harte welkom alvast wat op te ruimen/schoon te maken voor einde werkdag.

Liefs Hanneke

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Assepoester-struggles-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.