Havermout met banaan (anti-kater ontbijt) Lichaam / Ontbijt / Recepten

Je hebt zo van die weekenden in het jaar waarvan je weet dat de kans aanwezig is dat je met een licht bonkend hoofd wakker gaat worden. Natuurlijk heb je goede voornemens om dit jaar genoeg water tussen door te drinken en te matigen met alcohol. Maar mocht het toch mis gaan dan ben je er met dit ontbijtje zo weer bovenop. Tenzij je natuurlijk niet eens goede voornemens had en het zo mis gaat dat je afgeschreven bent voor de rest van de dag…

Havermout kalmeert de maag en vermindert zure oprispingen. Daarnaast geeft het geleidelijk energie af en houdt het de bloedsuikerspiegel stabiel. Het helpt je dus ook tegen hevige dips. Bananen bevatten veel magnesium, dit zorgt ervoor dat de bloedvaten zich ontspannen, dit verzacht het kloppende gevoel in je hoofd.

Vermijd daarnaast koffie en thee, want beide bevatten ze cafeïne. Dit onttrekt vocht aan je lichaam. Alcohol heeft hetzelfde effect, dus flink koffie drinken met een katerig hoofd zorgt ervoor dat het lijkt alsof je hoofd vacuüm trekt. Kruidenthee of verse muntthee is een goed alternatief, munt kalmeert namelijk de maag en darmen. Heb je dit niet in huis dan is kruidenthee een goed alternatief. Drink voldoende om je vochtgehalte weer op pijl te krijgen. Een smoothie drinken is ook zeker een aanrader!

Grijp niet naar cola en energie dranken, dit heeft hetzelfde effect als koffie maar dan met veel suiker. Je krijgt een korte energie piek, waarna je nog vermoeider zult voelen. Daarnaast hebben we nog de vette hap… wat klinkt het heerlijk: friet op een gare zondag. Maar dit vette eten is veel te zwaar voor je maag op dit moment en kunnen zorgen voor oprispingen en misselijkheid.

Ingrediënten

  • 30 gr havermout
  • 100 ml melk
  • 1 kleine banaan
  • kaneel
  • fruit

Snijd de banaan in kleine stukjes en doe hem met de melk en havermout in een steelpannetje. Je kunt de melk natuurlijk ook vervangen door een plantaardig product. Laat het geheel op laag vuur opwarmen, roer regelmatig door. Voeg zodra het pap is geworden kaneel toe, serveer met fruit naar keuze.

Leef je van kater naar kater? Hierbij het recept voor banaan-havermout pannenkoekjes voor wat afwisseling.

Geen kater? Heerlijk! Dan is dit ontbijtje alsnog een goed begin van de dag.

Fijn weekend!

Havermout-banaan-anti-kater-ontbijt

 

 


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.