Go Porto Inspiratie / Personal

Dit is echt een prachtige stad voor een stedentrip. Er is veel te doen, maar ook zeker veel te zien. De leuke gekleurde huisjes en kleine cafés en restaurantjes. De prijzen voor eten en drinken liggen in Porto beduidend lager dan in Nederland. Het is een met Ryanair bereikbare bestemming, dus ideale bestemming om er kort even tussenuit te gaan.

Op het vliegveld kochten we een metrokaart voor drie dagen voor € 15,-. Wellicht was een losse kaart opwaarderen met geld wat goedkoper geweest, maar we hoefden nu nergens op te letten. We konden met de metro dichtbij het hotel komen. Het verkennen van de stad wisselden we af door stukken te lopen en af en toe (terug) met de metro te gaan. De eerste dag legden we 15 km af, de tweede dag 20 km en de derde dag 12 km. Door alles wat je ziet om je heen heb je niet door hoeveel kilometers je aflegt, maar goede schoenen zijn dus wel een vereiste.

Porto

Oude centrum
Leuke kleine straatjes, winkeltjes, schattige cafeetjes. Veel gebouwen zijn bekleed met gekleurde tegeltjes, wat een erg mooi straatbeeld vormt. In het centrum is veel hoogteverschil, dus een behoorlijke work out als je veel loopt. Vanaf bepaalde plaatsen heb je prachtig uitzicht over de Douro. Dit is de rivier die Porto en Gaia van elkaar scheidt. In Gaia liggen de porthuizen, de merknamen prijken in grote letters op de daken. De kerk in Porto is ook zeker een bezoekje waard!

Kerk Porto

D

Pastel de Nata
Dit is een bladerdeeg gebakje gevuld met custard, echt heerlijk! Dit ga ik zeker zelf proberen te maken. Het ziet er misschien niet geniaal uit, maar dat is het wel!

A Nata a day keeps the bikini body away!

The world needs nata!

Bugo Art Burgers
Rua de Miguel Bombarda 598, 4050-379 Porto
Bij poging 2 om hier te gaan eten lukte het wel. Op zondag is dit restaurant gesloten, net als veel andere restaurants, cafés en winkels. Een zeer geliefd hamburger tentje, ga je met meer dan twee personen of wat later dan 19.30u dan kun je het beste reserveren. Dit is een erg leuk restaurantje, zelfs als je niet van hamburgers houdt. Een van de gerechten op de kaart bevat keuze componenten. Zelfs als je zoals ik helemaal niet van broodjes hamburger houdt een erg geslaagde maaltijd. Een portobello met mango chutney en geitenkaas met daarbij rozemarijn aardappeltjes en salade.

Portobello burger met geitenkaas

We namen een taxi van het hotel in de wijk Boavista naar de porthuizen. Het regende en waaide de hele dag zo hard dat we tot op ons ondergoed doorweekt zouden zijn voordat we bij het metrostation zouden zijn. Gelukkig was het weer aan de andere kant van de Douro ietsje beter.

Porthuizen
Vanuit Gaia heb je een prachtig uitzicht op de stad Porto aan de andere kant van de rivier. Allemaal leuke gekleurde huisjes tegen een heuvel aan, helaas was dag drie niet foto waardig, want het regende de hele dag. Natuurlijk zijn de porthuizen inmiddels behoorlijk commercieel, het is echt de attractie van de stad. Toch is het erg leuk deel te nemen aan een rondleiding. Je komt wat meer te weten over de historie, hoe port gemaakt wordt en een kleine proeverij. Een basis rondleiding inclusief het proeven van twee soorten port heb je al voor € 6,-. We bezochten Sandeman, een leuke rondleiding en mooie wijnkelders. We waren in eerste instantie van plan naar Calem te gaan, echter zat de Engelse rondleiding vol en begon de volgende pas uren later.

Portkelder Sandeman

Proeverij Sandeman

Vervolgens gingen we naar Norteshopping, een mega shoppingmall. Niet echt een cultureel uitstapje, maar je moet iets als het een hele dag regent. In dit winkelcentrum is Aldo gevestigd, een super leuke schoenwinkel die we in Nederland helaas (of gelukkig) niet hebben.

Porto-metro-station2
Mercado Bom Sucesso
Praça do Bom Sucesso 132, 4200-132 Porto
De laatste avond in Porto aten we wat in deze food hall, er zijn verschillende standjes met allerlei gerechten en drankjes. Daarnaast bevat dit gebouw wat boetiekjes en een fresh market. Het is niet mega sfeervol, maar toch wel erg leuk. Ze hebben veel verschillende gerechten je kunt het zo (on)gezond maken als je zelf wilt. De prijzen vallen reuze mee, ideaal als je ’s avonds snel wat wilt eten of voor de lunch.

Ondanks het dagje regen wat we hadden in Porto is deze stad echt een aanrader!

Liefs Hanneke

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Porto-mozaiek


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.