Gekken zijn van alle tijden! Inspiratie

Op de planning vandaag; een recept voor lasagne. Maar lasagne, hoe belangrijk is dat nou? Als je het me een dag geleden had gevraagd van levensbelang.

De aanslagen in Parijs, dat was me allemaal nog vrij ver van mijn bed. België, dat ligt op vier kilometer afstand. Ik vind het bijzonder dat ik als professioneel doemdenker niet in paniek raak van dit soort gebeurtenissen. Natuurlijk houden deze aanslagen me bezig, en ben ik me er bewust van dat de kerncentrale in Mol ook maar op een steenworp afstand ligt. Maar wat heeft het voor nut je enorm veel zorgen te maken over iets wat veel groter is dan waar je invloed op uit kan oefenen. Mijn gedachten bestaan vooral uit onbegrip, ik zou graag eens in het hoofd kijken van het brein achter zulke aanslagen.

Waarom doen we elkaar dit aan, we zijn toch allemaal maar gewoon mensen. En hoezo streven we in het jaar 2016 duizenden jaar oude religies na waarvan de idealen niet meer van deze tijd zijn? Het is zo tegenstrijdig. Intelligente mensen die high-tech oplossingen gebruiken om aanslagen te plegen, om vervolgens zelf te sterven als martelaar op weg naar een paradijs waarvan het bestaan ervan nooit aangetoond is.

In de sportschool hoorde ik al mensen roepen ‘ik ga niet meer op vakantie’. Dan zijn er ook nog mensen die zich afvragen of je nog wel kinderen op deze wereld moet willen zetten. Nou ik voorlopig niet, maar dat heeft niets met deze wereld te maken. Die gedachten hadden mensen in de tijd van de Golfoorlog ook en zijn de kinderen die wel in de tijd geboren zijn er nou zoveel slechter op geworden dan de mensen die eerder geboren zijn?

Natuurlijk kun je bepaalde drukke locaties vermijden als je er niet hoognodig hoeft te zijn. Maar hoe leuk is het leven als je het laat bepalen door angst? Dit is niet zomaar in een half jaar opgelost, dus was je van plan nog jaren binnen te blijven? Aangezien dit dorp maar een paar dagen per jaar ‘the place to be’ is ben ik niet van plan me hier te verstoppen. Daarnaast zijn gekken van alle tijden, want of we het nu hebben over Caesar, Napoleon, Hitler of Jihadisten; stuk voor stuk niet wijs!

Niet piekeren, maar geniet extra van vandaag! Ik prijs me gelukkig dat ik een leuke baan heb en een heerlijke vrije avond in het vooruitzicht!
 
Liefs Hanneke
 
P.S. die lasagne houden jullie natuurlijk van me tegoed!
 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Enjoy-today-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.