Over Hanneke

Ik ben Hanneke Kuipers 30 jaar, opgegroeid in het Brabantse Luyksgestel maar woon sinds een tijdje in ‘de grote stad’ Utrecht. Ik werk parttime als HR professional, daarnaast de trotse eigenaresse van mijn eigen coachingspraktijk/blog. De dingen die ik graag doe in mijn vrije tijd? Schrijven, fotograferen, koken, uit eten gaan, fitnessen, winkelen, in de zon op het terras zitten en nog allerlei dertien in een dozijn hobby’s. Op mijn Instagram account geef ik je een kijkje in mijn leven.

beginnen met bloggen

In eerste instantie was Health by Hanneke alleen een blog over een gezonde leefstijl. Later na het behalen van cursus gewichtsconsulent volgde er een eigen coachingspraktijk. Het starten van zo’n website over een gezonde leefstijl en mensen willen helpen trots te durven zijn op zichzelf heeft een oorsprong. We gaan even terug in de tijd. Als kind kreeg ik geen Yogho bij de lunch en maar één Liga uit een pakje van twee mee naar school. Geen appelmoes bij het avondeten, maar wel dagelijks (in mijn ogen) een berg groente. Achteraf gezien had mijn moeder altijd al beter door waar je ‘groot en sterk’ van zou worden dan vele andere ouders. Als je in de opvoeding mee krijgen wat wel en niet goed voor je is en wat normale porties zijn ben je de rest van je leven al een heel eind op weg een normaal gewicht te behouden. Toch was ik in mijn kindertijd een beetje stevig, mede hierdoor ook een beetje verlegen. Gelukkig verdween dat ‘baby vet’ toen ik een tijdje naar de middelbare school ging, dat verlegen nog wat later ook.

Health
is meer
dan een
gezond
voedingspatroon

Wees gerust, ik ben ook dol op een wijntje, chips en chocolade. Als gewichtsconsulent heb ik geleerd wat gebalanceerde voeding is en dat je als je meer eet dan je verbruikt aankomt (ja, zo eenvoudig is het). Mijn visie op gezond eten is niet om jezelf dingen te ontzeggen, maar wel te matigen. Slank en energiek zijn is niet te bereiken door klagen en in tussentijd geen actie te ondernemen. Wat misschien nog wel veel belangrijker is om op het mentale vlak ook in de juiste balans te raken en te blijven. Eén burn out verder kan ik je vertellen dat ontspanning ook van levensbelang is. Ik hoop met mijn blog mensen te inspireren om gezond te eten, te ontspannen, in beweging te komen, aan zichzelf te denken en dingen van de positieve kant te bekijken. De juiste balans vinden zonder dieet of streng regime kan prima. Vind je dat een uitdaging? Dan help ik je daar graag bij!

BGN Gewichtsconsulent

Natuurlijk wil ik jou ook op andere wijze dan alleen via blogs inspireren en motiveren. Dit doe ik door mensen te coachen richting een gezonde(re) leefstijl. Dit kan door door een eenmalige inspirerende koffiedate. Een voedingscheck waarbij ik je wat op weg help. Of coaching voor een langere periode waarin we samen hard gaan werken aan jouw doelen. Het streven: balans vinden zonder dieet. Ik ben aangesloten bij de Beroepsgroep Gewichtsconsulenten Nederland. Dat betekent dat mijn diensten in veel gevallen gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekering. Bekijk de pagina coaching voor het aanbod en meer informatie over vergoedingen.

Ik werk ook voor Personal Body Plan, wil je mij via die weg kiezen als coach? Schrijf je dan in via mijn coachprofiel. Werkt de link naar mijn coach profiel niet? Dan heb ik op dit moment mijn maximum capaciteit aan deelnemers bereikt. Stuur me even een e-mail dan zorg ik dat er toch een plekje beschikbaar komt om je bij mij in te schrijven.

Spreker

Ik wil mijn kennis, visie en eigen verhaal over hoe voeding, leefstijl, prestatiedruk en ziekteverzuim met elkaar verbonden zijn graag delen in een zakelijke setting. Door mijn krachten als HR professional en als voeding- en leefstijl coach aan elkaar te verbinden wil ik jou als als ondernemers, leidinggevenden en HR professionals  graag laten inzien waarom investeren in een goede arbeidsrelatie echt de moeite waard is. Ik hoop werknemers te inspireren goed voor zichzelf te zorgen, dat dit het allerbelangrijkste is om op lange termijn succesvol te zijn en te blijven. Dit natuurlijk het liefste op een interactieve manier. Wil je het eens hebben over de mogelijkheden? Stuur me een e-mail. Voor updates en artikelen op dit gebied volg me op LinkedIn.

Sluit Menu