Over Hanneke

Ik ben Hanneke Kuipers 32 jaar, opgegroeid in het Brabantse Luyksgestel maar woon sinds een tijdje in ‘de grote stad’ Utrecht. Ik werk parttime als HR Adviseur, daarnaast de trotse eigenaresse van mijn eigen praktijk voor stress en lifestyle coaching. De dingen die ik graag doe in mijn vrije tijd? Schrijven, fotograferen, koken, uit eten gaan, fitnessen, winkelen, in de zon op het terras zitten en nog allerlei dertien in een dozijn hobby’s. Op mijn Instagram account geef ik je een kijkje in mijn leven.

van burn-out naar on fire

Nog steeds schrijf ik graag over een gezonde leefstijl en ik coach nog steeds met alle liefde op het gebied van voeding en leefstijl. Ik hebt ontdekt dat je niet aan je lichamelijke gezondheid kunt werken als je mentale gezondheid niet op orde is. Als je te veel stress ervaart en onvoldoende ontspant ga je al die lichamelijke doelen nooit halen. Toch kan je mentale gezondheid ook niet zonder goede voeding en lichaamsbeweging. In de afgelopen jaren leerde ik mezelf beter kennen en ik ontwikkelde nieuwe inzichten. Tevreden zijn met jezelf, wie je bent en wat je doet, kunnen ontspannen, kunnen genieten en kunnen slapen zijn enorm belangrijk.

Health is meer
dan een gezond
voedingspatroon

Ik zat een paar maanden thuis met een burn-out. Ik zag het wel aankomen, maar ik wist niet hoe ik het moest stoppen. Hoe moest dat als ik het werkende leven nu al niet aan kon? Als ik wat wilde bereiken moest ik maar wat harder werken. Wie geen koorts heeft is niet ziek. Zo ging ik een hele tijd door, op mijn tandvlees. Het voelde alsof ik in een rijdende trein zat waar ik niet uit kon. Pas toen de brandstof echt op was, ik letterlijk niet meer kon nam ik pas de rust die ik zo hard nodig had. Herken jij je in dit verhaal? Ik hoop jou te mogen helpen om aan de noodrem te trekken!

Stress en lifestyle coach

Na mijn burn-out ben ik veranderd als persoon. Ik voel me meer mezelf, ik ben minder onzeker en dat gun ik jou ook! Om me heen zie ik veel mensen worstelen met stress en het voldoen aan het perfecte plaatje. Ik heb zelf ongelofelijk veel baat gehad bij het hebben van een coach. Samen met mijn coach maakte ik stappen die ik zonder haar niet had gemaakt of ik had er veel langer over gedaan. Ik besefte me dat wat zij doet een fantastische baan is. Ik voel voor het eerst in mijn leven een sterke drive ‘hier moet ik iets mee’. Vanuit dit gevoel heb ik me ingeschreven voor de opleiding stress en burn-out begeleiding. Hoe mooi zou het zijn als ik mensen kan helpen met de regie terug te krijgen in hun eigen leven? Mijn ervaring is dat het leven zoveel mooier is als je niet meer wordt geleefd door je agenda. Zie jij het zitten om deze uitdaging met mij aan te gaan? Bekijk dan de pagina coaching voor het aanbod. Ik bied zowel coachtrajecten als de optie voor een eenmalige koffiedate aan.

Wil je door mij gecoacht worden op het gebied van je voeding en wil je lekker aan de slag met krachttraining? Aanmelden kan via de website van Personal Body Plan.

Spreker

Ik wil mijn kennis, visie en eigen verhaal over hoe voeding, leefstijl, prestatiedruk en ziekteverzuim met elkaar verbonden zijn graag delen in een zakelijke setting. Door mijn krachten als HR professional en als stress en lifestyle coach aan elkaar te verbinden wil ik ondernemers, werknemers, leidinggevenden en HR professionals graag laten inzien waarom praten over stress enorm belangrijk is. Ik hoop werknemers te inspireren goed voor zichzelf te zorgen, dat dit het allerbelangrijkste is om op lange termijn succesvol te zijn en te blijven. Dit natuurlijk het liefste op een interactieve manier. Wil je het eens hebben over de mogelijkheden? Stuur me een e-mail of bezoek mijn profielpagina bij sprekersbureau ZijSpreekt. Voor updates en artikelen op dit gebied volg me op LinkedIn.