Kom jij naar de workshop – Regisseer je eigen leven?

Kom jij naar de workshop – Regisseer je eigen leven?

Tijdens de workshop – regisseer je eigen leven ga jij leren jezelf op één te zetten. We gaan aan de slag met waarom jij dat waard bent, hoe je dat aanpakt en hoe je omgaat met de reactie anderen. Je gaat dus aan de slag met het accepteren en aangeven van je grenzen, zodat je weer de regisseur over je eigen leven kan zijn. Natuurlijk heb ik hier zelf ook enorm mee geworsteld en doe ik dat nog regelmatig. Om me heen zie ik zoveel mensen die hun weken vullen met ‘moetjes’. Leuke en minder leuke moetjes. We hebben het gevoel dat we anderen (en onszelf) van alles verplicht zijn. Je leeft maar één keer, dus je kunt het jezelf maar beter zo comfortabel en leuk mogelijk maken.

Niks zeggen is makkelijker dan ‘nee’ zeggen

We willen anderen niet teleurstellen, ten koste van onszelf. Dat laatste realiseren we ons vaak onvoldoende. Pas als je dat heel vaak en lang doet kan het je ineens te veel worden. Je danst om iedereen heen, probeert iedereen te pleasen, maar wat wil jij nou eigenlijk zelf? Als iemand je iets vraagt of dat nou gaat om een extra taak op het werk of om af te spreken voor een koffietje, zeg jij dan ‘nee’ of frommel je het toch maar in je agenda? Soms ook omdat de activiteit op zich wel heel erg leuk is. Zeker de millenial blijkt echt een kei in over zijn/haar grenzen te gaan, want waarom vallen we anders met bosjes om met een burn-out?! ‘Nee’ zeggen vinden we behoorlijk lastig, we overpeinzen die nee net zo lang tot het ‘wie zwijgt stemt toe’ is geworden. We denken dat we aan allerlei standaarden moeten voldoen, een bepaald schema moeten volgen in het leven, omdat je anders niks voorstelt. Een betere vraag, maakt dat je gelukkig?

Geleefd worden door je agenda

Door even niet op te letten en je agenda is bommetje vol. Werken, af en toe nog wat werk gerelateerds in de avond, hobby’s, sociale contacten. Je wilt niks missen, het zijn veelal leuke dingen maar soms snak je gewoon naar even niks. Herken je dit? Dit is iets wat ik zo enorm vaak hoor tijdens het coachen. Hoe doen al die anderen dat toch?! Het is nogal een verschil of je introvert of extravert bent. Een introvert is niet verlegen, maar zal wat meer tijd nodig hebben om op te laden in omgeving met minder/weinig prikkels. Dat is niet erg, zolang je er maar naar luistert. Wat vaak betekent dat je hier bewust tijd voor in moet ruimen en niet overal ja op moet zeggen. Weeg af of het niet te veel is op een dag en of je nog tijd voor jezelf over houdt.

Hoe ben ik op het idee van deze workshop gekomen?

Ten eerste heb ik de workshop – regisseer je eigen leven natuurlijk bedacht door een stukje eigen ervaring en interesse. Het sluit mooi aan bij mijn missie om mensen te coachen en inspireren om zowel fysiek als mentaal goed voor zichzelf te zorgen. Daarnaast zie ik om me heen zoveel mensen worstelen met het feit dat er maar 24 uur in een dag zitten. Hoe loop je jezelf niet voorbij en hoe zorg je dat je blijft genieten? Een verjaardag op zondagmiddag kan heel gezellig zijn, maar drie achter elkaar zijn dat meestal niet meer per se. Het is een race tegen de klok, gevolg je voelt je gestresst door iets wat eigenlijk leuk zou moeten zijn.

Wat gaan we doen?

We gaan aan de slag met jouw persoonlijke situatie. Waarom wil je iets veranderen? Waar loop je tegenaan bij het aangeven en accepteren van je grenzen? Hoe hou je al die ballen hoog? We gaan aan de slag met hoe jij voortaan op een subtiele manier ‘nee’ kunt zeggen. We gaan omdenken in het wel en niet toezeggen van ruimte in jouw agenda aan een ander. Als jij het gevoel hebt dat de moetjes je verstikken, het kan echt anders! Tijdens de workshop ga jij leren hoe je weer de regisseur wordt, jij de touwtjes weer in handen krijgt en daardoor meer tijd voor jezelf creëert.

Ben jij bij de workshop – Regisseer je eigen leven?

Er zijn een beperkt aantal plekjes beschikbaar per workshop. De workshop vindt plaats op woensdag 11 december 2019, van 19.00 tot 21.00u in Utrecht. Voor meer informatie en (early bird) tickets ga naar de webshop. Heb je vragen, twijfel je of het wat voor je is? Je mag me altijd vrijblijvend een berichtje sturen.

 

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Kom jij naar de workshop regisseer je eigen leven?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.