Workshop – Jouw doel voor ogen

Workshop – Jouw doel voor ogen

Yes! Het gaat eindelijk gebeuren, de eerste workshop ‘jouw doel voor ogen’ staat gepland. Ik had deze workshop al een hele tijd in mijn hoofd zitten, maar toch kwam het er niet uit. Ik ga je meer over hoe het me dan toch lukte dit idee te lanceren en wat je ervan kunt verwachten.

Een droom zonder plan

Een tijdje geleden schreef ik me in voor een workshop bij Personal Body Plan om vanuit hun ook offline coaching aan te mogen gaan bieden. De offline coach sessies richten zicht voornamelijk op het activeren van gedragsverandering, motivatie en doelen stellen. Offline coach gesprekken voeren vind ik super leuk, maar iemand moet de stap en de investering wel willen maken. Deelnemen aan een workshop voelt voor sommige mensen toch net wat laagdrempeliger. Ik volgde de workshop van Simone Plukkel en ineens was het me helder hoe ik dit moest gaan aanpakken. Ik kondigde het direct aan op Instagram zodat ik niet meer terug kon. In mijn geval betekent dat niet kunnen verzanden in wachten tot het ‘perfect’ is. Perfectionisme was namelijk één van mijn grootste obstakels waarom ik eerder geen actie had ondernomen. Deze workshop was het laatste zetje wat ik nodig had, want een week later stond mijn eigen workshop – jouw doel voor ogen ineens al online!

Wat vind ik zo leuk aan een workshop?

Ik heb al vaker mogen ervaren dat een hele positieve vibe ontstaat tijdens een workshop en dat mensen elkaar inspireren. Dat is zo mooi om te zien, dus naast wat ik inhoudelijk wil delen vind ik dat alleen al een reden om een workshop te organiseren. Een workshop die goed in elkaar zit maakt gebruik van verschillende werkvormen die allemaal niet te lang duren. Dit zorgt er dan ook voor dat je veel leert, maar het geen verveelt en de tijd vliegt. Het lijkt me geweldig om zelf ook een groepje mensen bij elkaar te mogen brengen en mensen daardoor tot nieuwe inzichten en plannen te laten komen.

Quote - workshop

Hoe ben ik op dit idee gekomen?

Tijdens het coachen merk ik dat mensen vaak na een tijdje hun focus verliezen. Je ken het wel. Je wilt nu écht iets veranderen aan je voeding en leefstijl. Super fanatiek en streng ga je van start, dit gaat een paar dagen met een beetje geluk een paar weken goed. Ineens komt er een weekend, een feestje, een vakantie dan is het ‘mislukt’. Het maakt allemaal toch niet meer uit, want het is nu toch al verpest. De meeste mensen zijn echt VEEL te streng voor zichzelf. Denk maar eens niet aan roze olifant, zo werkt dat ook met chocolade, chips, friet, bitterballen, speciaal biertjes en jouw favoriete wijntje. Iets wat aan je lichaam niet in een paar weken is veranderd moet je ook niet in een paar weken terug willen draaien. Ja helaas, ik bied je dus geen wondermiddel aan. Waar het naast heel streng zijn mis gaat is dat de meeste mensen geen concreet doel voor ogen hebben. Wat wil je eigenlijk bereiken? Wil je strakker worden? Wil je afvallen? Maar waarom? Een streefgewicht is geen doel. Heb jij ooit gedacht toen je een vriend of vriendin zag zo jij ziet er lekker een halve kilo slanker uit dan vorige week? Nee, ik ook niet! Het gaat om een ander doel, een plaatje wat je visueel kunt maken en wat meetbaar is voor jezelf.

Mijn doel toen ik zelf aan de slag ging met mijn voeding en leefstijl

Met de verhouding tussen lengte en gewicht was niks mis, met mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen des te meer. Ik voelde ‘dik’ en had een enorme afkeer tegen mijn buik. Iets wat er wellicht nog wel een beetje in zit omdat ik vroeger als kind stukken steviger was (ja, echt). Het shirt wat ik draag op de foto boven dit artikel was mijn ‘streefshirt’ toen ik actief aan de slag ging met mijn voeding en leefstijl. Ik kon dit cropped shirt natuurlijk eerder dragen, maar waar het om ging is dat ik zou groeien als persoon en het ook echt zou durven en me er niet de hele dag ongemakkelijk in zou voelen. Het is me gelukt!

Wat gaan we doen?

Dat plaatje wat jouw doel nou eigenlijk is helder krijgen dat gaan we doen tijdens het eerste deel van de workshop. Waar we ook eens over na gaan denken is al die obstakels die je onderweg tegen gaat komen. Hoe kun je daarmee omgaan en hoe kun je toch ook blijven genieten? Wat dat is als je het mij vraagt het aller belangrijkste om het ook echt vol te houden. Daarnaast gaan we natuurlijk allerlei handige tips delen wat gegarandeerd gaat zorgen voor een boost van jouw motivatie om het dit keer ook echt vol te houden en om weer op te staan mocht je een keer struikelen tijdens dit proces.

View this post on Instagram

Tijdens het coachen merk ik dat mensen vaak na een tijdje hun focus verliezen. Je ken het wel. Je wilt nu écht iets doen aan je voeding en leefstijl, je begint super fanatiek aan en voor je het weet is er niks meer over van al die goede voornemens die je had. In de meeste gevallen ben je veel te streng voor jezelf óf je hebt geen duidelijk doel voor ogen. Tijdens deze workshop gaan we onderzoeken wat jouw doelen zijn. We gaan ons tijdens deze workshop focussen op een gevoel (en niet op een getal op de weegschaal).⁠ We gaan jouw doel visueel maken, zodat jij weet waar je het voor doet. Mocht je het dan even niet meer zien zitten al die fitte healthy voornemens, dan heb je iets om op terug te vallen.⁠ ⁠ Wat kun je verwachten?⁠ – Weten wat jouw doel écht is⁠ – Zicht op hoe je om kunt gaan met obstakels⁠ – Een persoonlijk realistisch actieplan⁠ – Een boost van je motivatie⁠ – Een stap dichterbij trots zijn op jezelf! ⁠ ⁠ Wanneer: 7-9-2019⁠ Tijd: 10.00-12.30u⁠ Prijs: Early bird € 24,95⁠ Meer info: healthbyhanneke.nl/workshop⁠ ⁠ Aanmelden info@healthbyhanneke.nl of stuur me een DM om jouw plekje voor de pilot te bemachtigen!⁠ ⁠ Heb je nog een vraag, dan mag je me natuurlijk altijd een berichtje sturen! ⁠ .⁠ .⁠ .⁠ #doelenstellen #goals #motivatie #focus #workshop #utrecht #goedevoornemens #pbp #personalbodyplan #debesteversievanjezelf #gezondeleefstijl #motivatieboost #healthbyhanneke

A post shared by Hanneke | Millennial coach (@healthbyhanneke) on

Ben jij bij de workshop – jouw doel voor ogen?

De pilot van deze workshop vindt plaats op zaterdag 7 september 2019 van 10.00 tot 12.30u. Wil jij een plekje bemachtigen schrijf je dan snel in en dan maak je ook nog eens gebruik van de early bird actie. Check voor meer informatie de pagina over de workshop – jouw doel voor ogen. Heb je vragen, twijfel je of het wat voor je is? Je mag me altijd vrijblijvend een berichtje sturen.

Wil jij vanaf 7 september jouw doel ook voor ogen hebben? Schrijf je dan nu in, er is een beperkt aantal plekjes beschikbaar.

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Streefshirt PBP - Jouw doel voor ogen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.