Verleidingen op het station, weersta jij ze?

Verleidingen op het station, weersta jij ze?

We maken de hele dag enorm veel voedselkeuzes, maar reis je met het openbaar vervoer en passeer je daarbij één van de grotere stations? Petje af, als je niet regelmatig bezwijkt voor de verleidingen op het station die op je pad komen. Persoonlijk vind ik het in de ochtend nog niet zo’n probleem. Ik ontbijt iedere ochtend thuis, dus met een gevulde maag ga ik direct op mijn doel af. De eerst volgende trein richting Amsterdam Amstel.

Mijn verbazing over wat mensen eten

Nu ik regelmatig met het OV reis valt het me op hoeveel mensen (in mijn ogen) rare eetgewoonten hebben. Een warm saucijzenbroodje op de vroege ochtend. Heb je dat tijdens je opvoeding meegekregen? Ik kan het me bijna niet voorstellen. Denk even na, vettige warme worst in minstens net zulk vet bladerdeeg en dat om 7.30u in de ochtend. Ook om dat te verkopen, maar blijkbaar is er markt. Vroeger kregen we heel af en toe een croissantje op zondagochtend, wat was dat een traktatie. Nu eten we croissants alsof het volkorenbrood is. ‘Ik snap er echt niks van dat mijn broeken steeds strakker gaan zitten’. Dan nog de dame die ik laatst puddingbroodjes zag eten. Nummer één uit de verpakking van twee werkte ze naar binnen met het plastic bakje onder tegen haar kin aan zodat ze geen poedersuiker op haar jas kreeg. Ze ademde zo dicht op nummer twee, dat ik me niet kan voorstellen dat die nog voor iemand anders bestemd zou zijn. Twee gebakjes, ja want dat zijn puddingbroodjes die je lopend op weg naar de trein op eet. Eten met aandacht en kiezen met verstand, wat is dat?

Maak het jezelf niet onnodig moeilijk

Als je moet wachten op je aansluiting is het erg aantrekkelijk even door wat winkeltjes te struinen, zeker wanneer het koud is buiten. Heb je geen eten of drinken nodig, ga dan ook geen eten in waar ze eten verkopen. Op deze manier breng je jezelf niet onnodig in verleiding. De kans dat je een heel boek of een net te dure trui koopt als impuls aankoop is een stuk kleiner dan een lekkere koek of een reep chocolade van een paar euro. Oké, toegegeven ik bezweek laatst wel voor een paar glitter sokken, gelukkig hebben die geen nadelige gezondheidseffecten. Zorg ervoor dat je voorbereid op pad gaat, met een tussendoortje en een flesje water in je tas. Een hervulbare fles is ook nog eens veel beter voor het milieu en zo voorkom je dat je te weinig water drinkt. Wist je dat je hoofd de signaaltjes trek en dorst soms door elkaar gooit? Als je te weinig gedronken hebt kun je denken dat je trek begint te krijgen. Soms is dit dus te stillen met een paar flinke slokken water en een beetje geduld.

Hoe ga je alle verleidingen op het station te lijf?

Je raad het waarschijnlijk al, de uitkomst is namelijk geen hogere wiskunde. Begeef je niet met trek op het station. Zo simpel is het, maar dan nog laten alle winkeltjes op het station je denken dat je iets nodig hebt. Eet thuis een ontbijt voor vertrek of neem het mee, zorg ook dat je lunch bij je hebt. Zo niet, koop lunch voordat je jezelf volledig hebt uitgehongerd. Wanneer je eenmaal in de staat ‘honger als een paard’ verkeerd is het lastig nog bewuste keuzes te maken. Dan ruiken die croissantjes en patatjes in eens nog lekkerder. Ga je wel een winkel in om eten te kopen, bedenk je vooraf uit welke product categorie je iets gaat kopen. Dit voorkomt dat je met een reep chocolade buiten komt terwijl je eigenlijk de winkel in ging om lunch te kopen. In de middag, dan is de hel der verleidingen op het station het grootst. Zorg dat je nog wat eet voordat je op het station komt. Al is het een appel, als je zorgt dat je ergste trek gestild is sta je het sterkste in je schoenen.

 

Hoe ga jij om met alle verleidingen op het station?

 

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

verleidingen op het station

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.