UV-bescherming is ook nodig als je niet snel verbrand

UV-bescherming is ook nodig als je niet snel verbrand

UV-bescherming is niet alleen voor de lichte huidjes onder ons. Zo vaak hoor ik mensen zeggen ‘ik smeer me niet in, want ik verbrand toch niet’. Nog een reden om je niet in te smeren is dat het wat langer duurt voordat je bruine tintje blijft plakken. De beste reden om het wel te doen: je hebt je huid nog langer nodig dan alleen dit zomerseizoen!

Wees zuinig op je huid

Je huid blootstellen aan de schadelijke UV-stralen van de zon vergroot de kans op huidkanker (dit is de snelst toenemende vorm van kanker). Ik merk dat we toch vaak denken ach, dat zien we later wel weer. Je hebt maar één huid, dus wees er een beetje zuinig op en zorg voor een goede UV-bescherming. Ook andere ongemakken op kortere termijn krijgen meer kans door je huid bloot te stellen aan schadelijke straling. Een koortslip krijgt meer kans, je kunt door verbranding van je huid ook hoofdpijn of een zonnesteek oplopen wat de pret flink kan bederven.

Voorkom verbranden

Je huid raakt beschadigd wanneer je verbrand. Ook in de dagen daarna moet je extra voorzichtig zijn niet nog erger te verbranden. Je kunt je ook enorm ziek gaan voelen door een verbrande huid, denk aan rillen. misselijkheid en hardkloppingen. Het vochtniveau in je lichaam kan erg dalen waardoor het werkelijk gevaarlijk is voor je gezondheid. Blijf je echt veel te lang bakken, dan kan verbranding door de zon zelf brandblaren tot gevolg hebben.

Forever young

Mensen kopen zich suf aan allerlei dure anti-rimpel crèmes, maar de beste bescherming tegen rimpels en gekke pigment vlekjes is je gezicht beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. Natuurlijk krijg je ooit rimpels, maar het is toch zonde als er dat onnodig veel zijn. Koop een dagcrème en foundation met zon bescherming. Nog een voordeeltje van een dagcrème met SPF, dit voelt een stuk prettiger dan zo’n vettig zonnebrand hoofd. Nog een gratis tip tegen huidveroudering, haal altijd je make-up van je gezicht voor het slapen gaan. Ja, ook als dronken bent, want op de dagen dat je uitgaat heb je waarschijnlijk een extra dikke laag foundation op je gezicht gesmeerd en extra veel vuil uit de lucht opgevangen.

UV-bescherming, ook als het bewolkt is

Ook als je de zon niet ziet is hij er wel, het is immers licht buiten. De schadelijke straling is ook op dagen dat het niet zonnig is, dus ook dan; smeren. Zorg er in ieder geval voor dat je gezicht ingesmeerd is het deel van je lichaam waarmee je het meeste zonlicht vangt. Daarnaast is niets zo veranderlijk als het weer, dus voor je het weet loop je ineens nog in de volle zon.

 

Naast smeren met UV-bescherming, is het hoofd koel houden in de zomer ook geen overbodige luxe, check de 7 tips.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

UV-bescherming, ook als het niet zonnig is

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.