Struggles van een dorpsmeisje in de stad

Struggles van een dorpsmeisje in de stad

Verhuizen van een dorp naar de stad, het is even wennen! Het leverde mij heel wat rare situaties op, waarbij ik me ineens echt een stuntpiloot voelde wat nog nooit in de bewoonde wereld was geweest. Hierbij het verslag de struggles van een dorpsmeisje in de stad.

Een tram, wat nu?!

Als ik de tram in mijn gezichtsveld zie als ik in de auto zit vraag ik me af, wat stond er toch ook alweer over in mijn theorieboek? Als je in een dorp woont minimaal 100 kilometer verwijderd van de eerste tram is dit iets wat je uit je hoofd leert voor het theorie examen voor je rijbewijs en delete op het moment dat je de zaal verlaat. Gelukkig passeer je de tram in Utrecht nooit zonder dat er een stoplicht staat. Dan nog een puntje bij het instappen. De tram is geen bus waar je in het vervoersmiddel in kunt checken. Best spannend om eens zwart te reizen.

Te strakke planning

Wat als de spoorbomen naar beneden gaan als je net het spoor op rijd? Ja dan kun je er nog gewoon uit, maar ik vind het mega spannend. Dan heb je nog zoiets als wachten voor de spoorwegovergang, daar heb ik nog nooit over nagedacht om daar tijd voor in mijn planning op te nemen. Een tractor kun je vaak nog door de berm inhalen. De spoorwegovergang heeft al mening planningscrisis veroorzaakt.

Fietsen is als dorpsmeisje in de stad levensgevaarlijk

Je als fietser verplaatsen door het centrum van de stad heeft absoluut de voorkeur boven de auto, maar het gaat ook gepaard met wat nieuwe uitdagingen. Denk je een rustig tochtje te maken waan je je ineens in de eindsprint van de koers, waarbij je van twee kanten word ingehaald.

Van vergeten je fiets op slot te zetten ‘niks aan de hand’, naar dubbel slot. In Barcelona hadden we een los slot waar ik niet mee om kon gaan. Eindelijk had ik het slot dicht zitten, zat het alleen om het frame en niet door het wiel… In Utrecht ben ik altijd bang dat ik dat hangslot eens in de gracht laat vallen, op het hoofd van iemand die langs de werfkade loopt. Dat hangslot, een tijdrovend project als je tas in tussentijd van je schouder valt en je oortjes tussen de spaken raken. Drama!

Laten we het over de hoge fietsenstallingen waar je de fiets omhoog moet tillen maar niet hebben.

De voordelen van de stad

Er zijn ook dingen die echt fantastisch zijn! Nooit meer ruzie maken wie de bob is. Vergeten boodschappen te doen? Dan is de supermarkt gegarandeerd nog open. Geen zin om te koken en om de deur uit te gaan op een enorm regenachtige zondag? Dan is de keuze reuze tussen alle bezorgdiensten. Het kan allemaal, alleen komt het meestal niet in me op omdat het niet in mijn systeem zit. Heb je kleding of een cadeautje nodig? Dan spring je op de fiets (met gevaar voor eigen leven) om een uurtje later weer thuis te zijn met wat je nodig hebt. Kortom het bevalt me wel in de stad en dat de persoon achter me in de supermarkt niet meer kritisch kijkt wat ik allemaal koop. Toch denk ik altijd als ik de Martinus Nijhoffbrug bij Zaltbommel gepasseerd ben altijd ‘bijna thuis’.

Ik hoop dat jij hebt kunnen lachen om mijn kapriolen als dorpsmeisje in de stad. Ik lach er gelukkig zelf (meestal) ook maar om.

 

Liefs Hanneke

Nog een voordeel van de stad, mijn werkplek bij Hashtag Workmode.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.