Eerste keer spreken voor publiek [+video]

Eerste keer spreken voor publiek [+video]

Ineens was het zo ver, ik mocht spreken voor publiek. Groter publiek dan voorgaande keren. Dat hoopt ik in ieder geval. Wat als er 200 mensen zouden zitten? Veel erger nog, wat als er niemand zou zijn die mijn verhaal interessant genoeg vind om naar te luisteren? Ik had natuurlijk een idee hoe ik dit zou gaan voorbereiden, zoals altijd moest er nog van alles last minute. Ik neem je in de video bij dit artikel mee in de voorbereiding van mijn eerste grote talk en je ziet hoe ik uiteindelijk mijn podium pak. Kijk je mee? 

Spreken voor publiek, waarom wilde ik dit?

Het leek me al langere tijd leuk te mogen spreken op de Nationale Gezondheidsbeurs. Niet precies wetende wat ik dan zou willen vertellen, toch leek het me een mooie prestatie. Mijn presentatie was sneller klaar dan verwacht. Natuurlijk liep ik met de voorbereiding niet op het schema wat ik mezelf had voorgenomen, maar toen ik eenmaal begon met het oefenen van mijn tekst ging dat behoorlijk goed. Misschien was dit nog wel de grootste trigger van stress. Hoe kun je iets kennen zonder het amper voor te bereiden? Het was mijn eigen verhaal, dus helemaal niet zo gek dat ik mijn tekst niet echt hoefde te leren. Wat nou als er straks helemaal niemand meer zat, omdat ik als laatste op de dag stond ingepland?

Mijn verhaal is de moeite waard om te delen

In het afgelopen jaar kreeg ik een burn-out, iets wat mijn leven behoorlijk heeft veranderd. Eigenlijk achteraf gezien in de positieve zin. Ik zie om me heen tijdens mijn werk als HR professional, maar ook als voeding en lifestyle coach zoveel mensen strugglen. Ze ploeteren maar door, wuiven hun klachten weg terwijl ze met oogkleppen op afstevenen op een burn-out. Er wordt heel veel verteld over dit onderwerp, maar door mijn eigen verhaal te delen maak je ook de klachten en gedachten patronen die ik had (helaas) heel herkenbaar. Het doel van mijn presentatie was mensen te inspireren beter voor zichzelf te zorgen en wat meer van zichzelf te houden. Uitgaande van de leuke reacties die ik heb mogen ontvangen op mijn presentatie is dat gelukt!

In mijn video neem ik je mee in de voorbereiding en het laat ik een stukje zien van mijn eerste echte keer spreken voor publiek. Kijk je mee?

Werkt het linkje niet op je mobiel? Klik dan hier.

Ik heb de smaak te pakken! Ik hoop dit jaar nog meer mensen te mogen inspireren om goed voor zichzelf te zorgen. Dus ben jij of ken jij iemand die op zoek is naar iemand die iets komt vertellen over het onderwerp gezondheid, stress, burn-out en het vinden van de juiste balans. Mail me!

 

Liefs Hanneke

Wil je weten hoe het was om na een periode van burn-out te beginnen aan een nieuwe baan? Bekijk dan ook het artikel en de video daarover.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.