Slank zijn betekent niet dat je een olifantenhuid hebt!

Slank zijn betekent niet dat je een olifantenhuid hebt!

Mensen worden steeds dikker, maar ons ideaal beeld blijft slank. Iets wat voor veel mensen een deuk in het zelfvertrouwen oplevert. Wat doe je daar dan aan? Je zou kunnen werken aan een gezondere/actievere leefstijl. Een makkelijkere optie is het om mensen die wel slank zijn onaardige dingen naar het hoofd te slingeren, zodat je jezelf wat beter voelt. Wanneer je goed voelt over je lichaam kan je dat inderdaad wat meer zelfvertrouwen geven, maar dat wil niet zeggen dat slanke mensen een enorm ego hebben en je alles maar kunt zeggen.

Slanke mensen hebben geen olifantenhuid

Bij deze kop denk je waarschijnlijk al oh wat zegt ze nu toch, wat onaardig. Toch denken we soms dat we tegen mensen met een slank lichaam alles kunnen zeggen. Zo was een vriendin van me altijd al slank, maar door bijwerkingen van medicatie kon ze moeilijk eten en was ze nog wat kilo’s kwijt geraakt. Iets waar ze zelf ook niet heel erg gelukkig mee was. In de sportschool kreeg ze opmerkingen als ‘zo jij bent wel erg dun geworden, eet je nog wel’. Een enorm kwetsende opmerking als je goed op je voeding let en flink sport om de verloren kilo’s weer terug te krijgen. Tegen iemand die vijf kilo is aangekomen zeggen ‘zo jij hebt zeker lekker zitten snacken de afgelopen tijd’ is uit den boze. Richting slanke mensen durven mensen dit soort dingen te zeggen zonder blikken of blozen.

Quotes van mensen die graag wat slanker zijn

Hieronder nog wat dooddoeners die ik regelmatig naar mijn hoofd geslingerd krijg. Quotes waar ik me eigenlijk niet voor wil verdedigen maar het toch even ga doen.

  1. ‘Ach neem toch een stuk taart, jij kunt het hebben’
    Ja, ik kan het hebben, maar dat wil ik ook graag zo houden. Als er me wat voorgezet wordt waar ik geen zin in heb of nog een borrel en een etentje op de planning heb dezelfde dag sla ik dus even over.
  2. ‘Geen wonder dat je zo dun bent, je eet veel te weinig’
    Ik weet prima wat ik nodig heb, eet jij niet te veel?
  3. ‘Jij hebt het makkelijk praten, jij komt niet aan.’
    Wie meer eet dan hij/zij verbrandt komt aan, ik dus ook.

Er blijft altijd wat te wensen over

Als je 20 kilo te zwaar bent zie je wellicht slanke mensen al snel als ideaal beeld. Toch blijft er altijd wat te wensen over. Als ik naar mezelf kijk zou ik ook graag een strakkere buik zien, wat minder putjes bij mijn billen. Zeker vrouwen kijken het liefst met een vergrootglas naar hun eigen lichaam, tot ze iets gevonden hebben wat wel mooier zou kunnen. Besef voordat je een ongenuanceerde uitspraak doet dat ieder mens onzekerheden heeft. Werk aan je eigen onzekerheden, probeer ze niet op iemand anders te projecteren. Laat je inspireren door de leefstijl, het enthousiasme of het social media kanaal van anderen, maar vergelijk jezelf niet, want ik ben ik en jij bent jij!

 

Liefs Hanneke

Denk jij het ultieme geluk te vinden in een sixpack? Check dan hier even hoe je er eentje krijgt.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Slank zijn betekent niet dat je een olifantenhuid hebt

 

Dit bericht heeft 2 reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.