8 oefeningen met een resistance banden [+video]

8 oefeningen met een resistance banden [+video]

Dit jaar gaat er een setje resistance banden mee in mijn backpack. Na de meest aftandse sportscholen te hebben bezocht tijdens onze reis naar Indonesië, ga ik dit jaar beter voorbereid op pad.  Ik kreeg van Workoutgear.nl een setje mini weerstandsbanden om te testen. Ik maakte een filmpje om je te laten zien welke oefeningen je allemaal kunt doen met deze bandjes.

Sporten op vakantie, waarom zou je dat willen?

Het hele jaar werk ik aan het opbouwen van spiermassa en fit blijven. Ik vind het zonde om de progressie waar ik hard voor gewerkt heb te laten verdampen terwijl ik drie weken met een cocktail in mijn hand op een strandbedje vertoef. Een dag op een strandbedje liggen vind ik sowieso een behoorlijke uitdaging. Het lukt me net wat beter als ik even gesport heb. Sporten heeft een positieve invloed op hoe fit ik me voel en op mijn slaapkwaliteit, dat wil ik graag vasthouden.

Voorbereid op reis

Al eerder schreef ik een artikel over sporten op vakantie. Toen ik naar Curaçao op vakantie ging zaten we twee weken in hetzelfde resort en was er een super fancy sportschool in de buurt. Consequent blijven sporten was daarom geen uitdaging, maar eerder een heerlijk momentje voor mezelf. Nu we met een backpack weg gaan wil ik toch ook met enige regelmaat blijven sporten. Na de slechte ervaring van vorig jaar in Indonesië heb ik me dit jaar wat beter voorbereid door alvast wat oefeningen uit te zoeken die ik ook kan doen als er geen (fatsoenlijke) sportschool in de buurt is.

Resistance banden voor je work out thuis of op reis

Ik vind deze resistance banden echt ideaal om thuis of op reis mee te trainen. Ben je veel op pad voor je werk, dan zou ik ook zeker aanraden een setje van deze kleine weerstandsbanden van Workout Gear aan te schaffen. Ze zijn lekker compact en zitten in een handig opbergzakje. Mijn favoriete oefeningen die check je in het filmpje hieronder!

 

Wat doe jij om fit te blijven op reis?

Liefs Hanneke

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Workoutgear.nl.

 

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.