Ontspan, want je hebt het nodig!

Ontspan, want je hebt het nodig!

Een overvolle agenda, met zowel zakelijke als privé aangelegenheden. Racen om van je werk naar huis te komen, snel eten en door naar de volgende activiteit. Allemaal leuke dingen, maar als je in bed ligt suist je hoofd nog. Ontspan op tijd, voordat je te vaak last hebt van een suizend hoofd. Een te volle agenda vraagt te veel inspanning waardoor je niet meer aan ontspannen toe komt.

Ik ga op reis en neem mee…

Continue maak je lijstjes in je hoofd met dingen die je nog moet doen of niet mag vergeten. Het lijkt wel een spelletje ‘ik ga op reis en neem mee…’, je hoofd begint namelijk steeds bij hetzelfde onderdeel van het lijstje wat je niet mag vergeten. Het houdt je uit je slaap en ‘s ochtends voelt het alsof je een nacht hebt doorgehaald. Je batterij laadt niet goed meer op. Herken je dit gevoel? Tijd om er wat mee te doen.

Blijf de baas over je eigen agenda

Je werk heb je niet altijd in de hand, maar over je privé agenda ben jij de baas! Het valt niet altijd mee om al je sociale contacten te onderhouden, voldoende te sporten, het huis aan kant te houden en daarnaast ook nog de leukste versie van jezelf te blijven. Vergeet niet, echte vrienden blijven ook als je ze wat minder ziet. Een half uurtje gaan hardlopen is ook sporten en niet zo tijdrovend als naar de sportschool. Daarnaast een erg goede methode je hoofd even te legen. Een opgeruimd huis is prettig, maar is het echt nodig dat je iedere week alle etages van je huis stofzuigt én dweilt? Vergaat de wereld als de ramen niet gewassen worden? Nee, want dan waren we er al lang niet meer geweest.

Verplaats lijstjes van je hoofd naar papier

Zorg dat je in bed geen lijstjes gaat maken in je hoofd. Noteer de dingen die je niet mag vergeten direct in een notitie in je telefoon (want die heb je altijd bij je) en zet indien nodig een alarm in je agenda. Weer heel wat redenen minder om wakker van te liggen!

Ontspan en plan me-time

Plan af en toe eens een avondje voor jezelf in je agenda. Je hoeft toch niet altijd een reden op te geven aan anderen waarom je geen tijd hebt? Gun het jezelf! Waak er voor dat je agenda overvol raakt en je nooit tijd hebt voor een spontaan avondje op het terras. In het weekend samen koken/eten met vrienden is ook een goede methode je sociale contacten te onderhouden. Je houdt overdag tijd over om je huis wel aan kant te krijgen of eens lekker met een boekje in de zon te gaan zitten. Ontspan, want je hebt het echt nodig om te blijven functioneren.

Terwijl ik dit schrijf heb ik nog een eindeloze to-do-list, kortom: zelfreflectie. Ik ga snel wat punten van mijn lijstje afvinken en het mezelf gunnen om nog een uurtje tv te kijken waar je niet over na hoeft te denken, zodat ik met een ‘leeg’ hoofd mijn bed in stap.

Liefs Hanneke

 

Weet jij zeker dat je voldoende ontspant? Check het door te lezen welke 5 signalen je lichaam afgeeft als je vaker moet ontspannen.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Ontspan, want je hebt het nodig!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.