Mijn zakelijke doelen voor 2020

Mijn zakelijke doelen voor 2020

In 2019 stelde ik voor het eerst zakelijke doelen op, om die vervolgens voor een deel aan mijn laars te lappen. Nee, dat is verkeerd verwoord. Ik kwam tot andere inzichten en daarbij hoorde andere doelen. Naar aanleiding van de inzichten, lessen en de opleidingen die ik gevolgd heb in 2019 heb ik nieuwe zakelijke doelen voor 2020 opgesteld. Ik hoop jou met dit artikel aan het denken te zetten wat jij in 2020 wilt bereiken. Ik hoop in ieder geval dat je gaat werken aan nog beter voor jezelf zorgen. Wie weet kunnen de doelen die ik heb je daar een klein beetje bij helpen.

Terugblik op mijn zakelijke doelen van 2019

Ik wilde vaker spreken, workshops geven, meer mensen coachen en de social media kanalen YouTube en LinkedIn laten groeien. Vaker spreken en workshops geven is me gelukt en ik hoop dat in 2020 nog vaker te kunnen gaan doen en dan het liefst bij bedrijven, op scholen of op (ondernemers)events.

Spreken, workshops en coaching

Ik volgde de opleiding Spreken met Impact en al snel kwam daar naar boven dat ik iets wilde met het onderwerp stress en burn-out. Ik wil de strijd tegen het taboe op stress en burn-out klachten aan gaan. Daarnaast wil ik mensen die last hebben van stressklachten helpen om een nog mooiere en meer ontspannen versie van zichzelf te worden. Ik wilde dit niet alleen doen als ervaringsdeskundige. Om deze reden heb ik de opleiding Stress & burn-out begeleiding gevolgd bij ICM. Kortom, 2019 was het jaar van persoonlijke ontwikkeling. In 2020 ben ik klaar om de wereld te gaan veroveren.

Groei social media kanalen

Mijn missie om LinkedIn te laten groeien is ruimschoots geslaagd. Ik ben hier heel blij mee. Ik denk dat dit het kanaal is om potentiële klanten te bereiken als het gaat om spreken bij bedrijven, op events, het geven van workshops en het coachen van medewerkers via een bedrijf. Laten dat nou net mijn doelen voor 2020 zijn! De groei van mijn YouTube kanaal heb ik laten varen. Ik wil graag waardevolle content delen op het gebied van stress en beter voor jezelf zorgen. Dan krijg je al snel weinig spannende video’s als je steeds zelf in je beeldscherm gaat zitten als een nieuwslezer. Na even worstelen met dat ik (alweer) een nieuw idee had terwijl het vorige ‘mislukt’ was. Uiteindelijk gaf ik het nieuwe idee vlak voor het einde van het jaar toch een kans en zo op de valreep in 2019 de anti-stress podcast geboren!

Mijn zakelijke doelen voor 2020

Dit jaar wil ik aan de slag met alles wat ik in 2019 heb geleerd verder in praktijk gaan brengen en uitbouwen. Kort samengevat wil ik mensen coachen en inspireren om beter voor zichzelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal. Dit wil ik doen door te spreken, workshops te geven, omdat je zo lekker veel mensen tegelijkertijd kunt bereiken. Natuurlijk ook om mensen individueel te helpen door middel van coaching en online door het delen van blogs, podcast afleveringen en social media posts.

Geven van pyscho-educatie over stress bij bedrijven

Het blijkt zo te zijn dat heel veel mensen helemaal niet weten hoe je langdurig te veel stress herkent in je lijf. Zelf wist ik wel dat het niet zo lekker met me ging, maar ik maakte mezelf totdat ik letterlijk om viel ook wijs dat ik me niet zo aan moet stellen. Een burn-out is een wijze les, maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. We mogen stressklachten dus wel eens wat serieuzer gaan nemen en zo ook de werkgever. Door aandacht te besteden aan het onderwerp stress en pyscho-educatie aan te bieden als werkgever kan uitval worden voorkomen. Daarnaast is voorlichting over stress en burn-out niet alleen bedoelt om uitval te voorkomen, maar ook om te weten hoe om te gaan met collega’s die vanuit een burn-out terugkeren zodat dit een succes wordt. Denk je nu, hé daar zou ik wel eens wat meer over willen weten? Stuur me een berichtje!

Coachen van medewerkers tot een meer ontspannen versie van zichzelf

Ik begeleid in mijn coaching mensen met stress en burn-out klachten. Dat betekent mensen die uitgevallen zijn met een burn-out, maar ook mensen die gewoon aan het werk zijn en (nog) geen burn-out hebben maar wel wat meer in balans willen zijn. Ik richt me daarbij op het aanpakken van de stressklachten, maar ook op de rest van de leefstijl. Hoeveel je beweegt, slaapt en wat je eet heeft namelijk enorme impact op je mentale gezondheid. Ik coach particulieren, maar het blijkt wel dat mensen het lastig vinden te investeren in zoiets ontastbaars als coaching. Ze wachten vaak tot ze uitvallen met een burn-out of totdat de werkgever een coachtraject aanbiedt. Waarom zou je dat als werkgever doen als je medewerker niet uitgevallen is? Om te zorgen dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en je plicht van goed werkgeverschap te vervullen. Ook niet onbelangrijk, om hoge kosten van langdurig ziekteverzuim te voorkomen.

Een heel coachtraject is goedkoper, dan een medewerker die zich één week ziek thuis is!

Mensen inspireren met de anti-stress podcast

Al jaren schrijf ik blogs dat vind ik nog steeds heel leuk om te doen, maar soms wil ik ook gewoon echt iets vertellen. Iets wat ik op mijn hart heb, zonder dat ik daar een vaste structuur bij hoef aan te houden of een mooi plaatje bij hoef te zoeken. Met de anti-stress podcast wil ik jou inspireren om minder te stressen (om niks) en meer te leven. Denk  je na het luisteren van de eerste aflevering ‘hé dit is interessant?’ Wat ik hoop natuurlijk. Abonneer je dan via één van de kanalen waarop de podcast te beluisteren is. Als luistert via de podcast app op je iPhone, wil je dan een review achter laten? Dit helpt anderen om de podcast makkelijker te vinden. Ik ben heel benieuwd wat je vind van mijn podcast avontuur, dus wil je er iets over kwijt of wil je een onderwerp indienen stuur me een berichtje. de anti-stress podcast

Ik ben heel benieuwd wat zijn jouw doelen voor 2020?

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn
Mijn zakelijke doelen voor 2020
By Maren Photography

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.