Lopend naar Barcelona, gaat dat me lukken?

Lopend naar Barcelona, gaat dat me lukken?

Het is nogal een heftig onderneming, ik vraag me ook af of ik het ga redden lopend naar Barcelona. Samen met mijn collega’s van PharmaLead ga ik vanaf 1 april (geen grap) beginnen aan onze voettocht naar Barcelona. Sinds ik van mijn werkgever een stappenteller hebt ontvangen is het me pijnlijk duidelijk geworden hoe weinig ik eigenlijk beweeg op werkdagen. Als ik geen extra moeite doe blijf ik steken tussen de 4000 en 5000 stappen per dag. Tijd voor actie!

Waarom deze reis?

Wil je de beste werkgever worden, dan moet je investeren in gezond en fit personeel. Het doel is met twintig teams lopend naar Barcelona te gaan in het tweede kwartaal. Het lopen in teams verbind mensen met elkaar. Tussen de teams onderling ontstaat competitie, dat is zelfs voor de start al merkbaar. Ik ben er dan ook van overtuigd dat iedereen die meedoet echt in actie gaat komen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Met een veelal zittend beroep is er echt wat extra inspanning nodig om aan voldoende lichaamsbeweging per dag te komen. Gemiddeld maakt men met dagelijkse activiteiten zo’n 6.000 stappen, om aan die laatste 4.000 te komen moeten we minimaal een half uur matig intensief bewegen. De stappenteller die we hebben gekregen zorgt voor bewustwording en extra motivatie ons beweegpatroon aan te passen.

De virtuele reis naar Barcelona

Helaas of misschien wel gelukkig, lopen we niet echt maar virtueel naar Barcelona. In een kwartaal moeten we onze eindbestemming halen. Met 8.000 tot 10.000 stappen per dag zou dat moet en lukken, want het spel rekent ongeveer 2 kilometer voor iedere gelopen kilometer.

De tussenstops

Het startpunt van onze reis is in Baarn, omdat daar het kantoor van PharmaLead gevestigd is. De route zal lopen via Brussel, Parijs, een ommetje richting Monaco, vervolgens Andorra en tot slot de eindbestemming Barcelona. Ik ben erg benieuwd hoe het me zal vergaan en welke challenges ons te wachten staan op de verschillende tussenstops. In ieder geval kijk ik nu al uit naar de laatste dag van het kwartaal, de aankomst in Barcelona. Ik droom tijdens het lopen alvast over patas bravas, crema catalana en een glas sangria. De stappenchallenge zal namelijk worden afgesloten met een feest in Catalaanse sferen.

Mijn actieve voornemens

Ik mag dan wel drie keer per week sporten, voldoende stappen zetten blijkt nog een hele uitdaging. Om lopend naar Barcelona te komen mag ik toch nog wel wat veranderen in mijn beweegpatroon. Daarom heb ik wat goede voornemend opgesteld voor mezelf.

  • De auto vaker laten staan
  • Met goed weer vaker naar buiten gaan in de avond
  • Mijn hardloopschoenen onder het stof vandaan halen.

Ik hou jullie op de hoogte hoe deze stappen challenge me vergaat. Ik voorzie in ieder geval al een goede reden onderweg een paar nieuwe schoenen te kopen!

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Lopend naar Barcelona

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.