Mijn 19 inzichten van het jaar 2019
Kaylee Burger Fotografie

Mijn 19 inzichten van het jaar 2019

Mooi moment om even terug te blikken en mijn inzichten van het jaar 2019 met jullie te delen. Waar ik vorig jaar terug keek met gemengde gevoelens is dat dit jaar een veel warmer gevoel. Wat had 2019 veel hoogtepunten en wat heb ik veel geleerd!

2019 het jaar van persoonlijke ontwikkeling

In 2019 begon ik aan een nieuwe baan na mijn burn-out. Het was spannend, maar gelukkig kan ik zeggen dat ik mijn draai en de juiste balans heb gevonden. Ik volgde de opleiding Spreken met Impact en daarna Stress & Burn-out begeleiding om een nog betere coach te worden. Ik gooide als gevolg daarvan mijn aanbod coaching om. Kortom, er gebeurde nogal wat in 2019! Mijn mooiste inzichten lees je in dit artikel.

1. Je kunt niet meer zo ver over je grenzen als voor een burn-out

Als ik slecht of te weinig slaap gaan er allerlei alarmbellen af in mijn lichaam. Dit zorgt ervoor dat ik regelmatig een pas op de plaats doe. Of die alarmbellen eerst ook allemaal af gingen? Ik weet het niet, maar ik kon ze in ieder geval goed negeren. Dat lukt nu niet meer en dat is maar goed ook, want één burn-out is genoeg als je het mij vraagt.

2. Een baan in loondienst kan wel leuk zijn

Voordat ik thuis kwam te zitten met een burn-out was ik er van overtuigd geraakt dat werken in loondienst niet leuk zou zijn. Gelukkig heb ik nu een baan gevonden voor drie dagen in de week, waardoor het goed te combineren is met mijn eigen bedrijf. Ik ben veel met mensen in gesprek en mag echt meedenken. Het is heerlijk om niet meer te denken ‘ik moet weer’.

3. Ik ben dol op het bos

Waar ik vorig jaar de Brabantse gemoedelijkheid al miste mis ik nu ook bos, bomen en stilte. Jarenlang liep ik wekelijks door het bos. Pas als je dat niet meer doet kom je erachter hoe ontspannend dat eigenlijk is.

Je hoofd resetten in het bos

4. Een smartwatch helpt me bij mentaal onderhoud

Wat bedoel ik met mentaal onderhoud? Pauzes nemen, voldoende bewegen, maar ook op tijd rust nemen. Sinds ik mijn Garmin Vivomove Style heb ga ik heel bewust vaker naar buiten (ook tussen de buien door) en ga ik bewuster om met de afwisseling tussen activiteit en ontspanning.

5. Ik ben een goede coach

Mezelf ergens credits voor geven dat doe ik niet zo makkelijk. In de afgelopen anderhalf jaar ben ik als persoon enorm veranderd en dat heeft mij ook als coach doen groeien. Ik twijfelde regelmatig aan mijn eigen kunde, inmiddels weet ik dat het wel goed zit want ik heb opleiding en ervaring. Een succesvol coachtraject daar heb je twee personen voor nodig, je coachee moet namelijk ook wat doen!

6. Opleiding gaat gepaard met persoonlijke ontwikkeling

Tot twee keer toe dacht ik dit jaar een opleiding ‘dat doe ik even’. Ik leerde zoveel meer dan Spreken met Impact en mensen met stress & burn-out klachten begeleiden. In zowel de sprekersopleiding als coachopleiding kreeg ik de spiegel voorgehouden en leerde ik mezelf nog beter kennen.

 

Spreken met Impact - tegeltje

7. Als je begint met persoonlijke ontwikkeling wil je altijd meer

Ik volgde de opleiding Spreken met Impact, naar verwachting zou het dan wel even klaar zijn. Toch volgde al snel de opleiding stress & burn-out begeleiding, om voor het einde alweer te starten met the Law of Attraction Mastery.

8. Stress en burn-out begeleiding en preventie laat mijn hart sneller kloppen

In 2018 kwam ik er al achter dat ik ‘iets’ wilde met dit onderwerp. Dat was ook de reden dat ik een sprekers opleiding ging volgen. Het is mooi om voor een groep te staan, maar het is ook mooi om met mensen individueel de diepte in te gaan. Het allermooiste vind ik als je ziet dat iemand steeds beter voor zichzelf gaat zorgen gedurende het traject en zichzelf op de eerste plek leert zetten.

9. Kennis over voeding is een aanvulling bij coaching op stressklachten

Ooit begon ik met alleen coaching op het gebied van voeding. Dit heb ik in het afgelopen jaar geswitcht naar coaching van mensen met stressklachten. Toch is mijn kennis overvoeding daarbij een mooie aanvulling. Bij een beetje stress stoppen mensen vaak al met goed voor zichzelf zorgen. Met mijn kennis op het gebied van voeding kan ik ze hele praktische tips geven om toch gezond te eten.

10. Het ontbreekt aan psycho educatie over stress binnen bedrijven

Een hele hoop bedrijven doen niks tot weinig als het gaat om psycho educatie over stress. Dit gaat van hoe herken je stressklachten tot hoe ga je om met een collega die is uitgevallen met een burn-out. In 2020 wil ik aan de slag om hier vaker voorlichting over te gaan geven binnen bedrijven. Klinkt dit je als muziek in de oren? Stuur me een berichtje om samen uit te vinden of we wat voor elkaar kunnen betekenen.

11. Zakelijke doelen mag je bijstellen

In artikel vorig jaar schreef ik dat ik 100 abonnees wilde halen op YouTube en 100 volgers op mijn zakelijke LinkedIn-pagina. Gedurende het jaar kwam ik erachter dat ik YouTube wel enorm leuk vind, maar het dan vooral praatvideo’s zonder weinig actie zouden worden. Ik liet mijn YouTube doel daarom varen. Gelukkig heb ik het aantal volgers op LinkedIn ruimschoots gehaald. Dat is mooi, want ik denk juist dat daar mogelijke business zit!

12. Mensen vinden het lastig te investeren in zichzelf

Een particulier een coachtraject verkopen die last heeft van stressklachten, dat is een uitdaging. Ik hoor zelfs mensen met een piepende en krakende rug zeggen ‘ik wacht wel even op de vergoedingen van 2020 met naar de fysio gaan’. Dit is laagdrempeliger dan het inschakelen van een coach, omdat je duidelijker voor ogen hebt wat je er voor terug gaat krijgen. Mensen vinden het lastig te investeren in zichzelf. Wat eigenlijk gek is, als de auto rammelt ga je wel direct naar de garage en wacht je niet even af of het weer over gaat. Een auto is vervangbaar, je lichaam niet.

13. Spreken voor publiek over je passie is geweldig

Eén van de hoogtepunten van het jaar 2019 was op het podium mogen staan bij het Business Babes Event. Het is zo mooi om anderen te mogen inspireren vanaf een podium en veel mensen tegelijkertijd te kunnen bereiken met je boodschap. Dit smaakt naar meer!

Panel Business Babes Event 2019 Utrecht
By Maren Photography

14. Je kunt perfectionisme loslasten!

Regelmatig betrap ik mezelf op perfectionistisch gedrag. Ik ben me ook steeds vaker bewust van dat het me lukt om het perfectionisme los te laten. Het beste voorbeeld hiervan is de podcast die ik pasgeleden heb gelanceerd. Ik begon pas geleden met wat hersenspinsels inspreken op de dictafoon op mijn iPhone. Een paar weken later kocht ik een jingle. De anti-stress podcast is geboren! Ik ben trots dat ik het mezelf gun dit gewoon te proberen in plaats van dat ik eerst een professionele setting ‘nodig heb’.

15. Podcasten is minder gedoe dan YouTube

Ik vind het opnemen en vooral het monteren van video’s echt leuk. Een beetje leuke video’s maken is alleen best een uitdaging als het vooral gaat om je boodschap en niet om de wilde avonturen die je in beeld wilt brengen. Een podcast is zoveel makkelijker. Je hoeft geen rekening te houden met de setting, het licht, of je haar nog in de plooi zit. Een podcast kun je zelfs opnemen in je pyjama in het donker, waardoor inspiratie direct kan worden omgezet in actie. De anti-stress podcast is te luisteren op SoundCloud, Spotify en iTunes.

16. Een website moet je laten maken

In 2019 kwam mijn nieuwe website online. Het oude WordPress thema werd niet meer ondersteund en de SEO was ook niet optimaal ingericht. Kun je zelf een website maken, vast wel. Als je wilt dat alles goed werkt en dat je vindbaarheid goed is kun je het beter uitbesteden. Dat deed ik aan Anne de Vries van Studio Solveig, ik ben nog dagelijks blij dat ik deze investering in Health by Hanneke heb durven doen.

17. Pinterest werkt!

Lange tijd vond ik Pinterest een overbodig social media kanaal. Ik had wel een account maar deed er niet zo veel mee. Sinds ene maandje gebruik ik Tailwind, een tool waarmee je pins kunt inplannen. Het is echt terug te zien aan de bezoekersaantallen op mijn website. Een mooie vooruitgang dat ik hierdoor nog meer mensen kan bereiken met mijn boodschap. Via mijn link krijg je $ 15,- tegoed, dat komt neer op een maand gratis Tailwind.

18. Je hoeft niet hard te werken om succesvol te ondernemen

Ondernemen is hard werken, dat horen we toch altijd?! Ondernemen is slim werken. Doe waar je goed in bent, besteed andere dingen uit en gebruik tools voor de planning van social media zodat mijn hoofd ook regelmatig ook even ‘uit’ kan.

19. Als ondernemer moet je stoppen met bescheiden zijn

De kans dat iemand je thuis van de bank komt halen om een workshop of lezing te geven is klein. Evenals dat mensen jou zomaar weten te vinden als coach als ze iemand zoeken om hun medewerker te begeleiding die last heeft van stressklachten. Er zit maar één ding op van de daken schreeuwen wat je doet en wat je leuk vind, zodat mensen jou weten te vinden als ze iemand zoeken met jouw expertise. Dus hier komt ie nog een keer, zoek jij iemand die wil vertellen of een workshop kan organiseren over preventie van stress en burn-out? Zoek jij een coach voor jezelf of voor een medewerker omdat je tegen perfectionistisch gedrag aan loopt, last hebt van stress? I’m here! 

2019, wat was je een leerzaam jaar. Ik kijk uit naar 2020 om alles wat ik dit jaar geleerd heb nog meer toe te kunnen gaan passen en om ervoor te zorgen dat Health by Hanneke gaat groeien.

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn
Spreken op het Business Babes Event 2019
Kaylee Burger Fotografie

 

 

 

Dit bericht heeft 2 reacties.

    1. Dank je 🙂 Daar ga ik wel vanuit met deze waardevolle bagage in de rugzak. Jij ook alvast een mooi 2020 gewenst!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.