Mijn haat-liefde verhouding met de loopband

Mijn haat-liefde verhouding met de loopband

Sinds ik krachttraining ontdekt heb is mijn afkeer voor cardio verder gegroeid. Buiten fietsen (als het niet regent) oké dan, want dan is er tenminste een eindbestemming. Toch is even opwarmen voordat je aan een training begint noodzakelijk om blessures te voorkomen. De loopband probeerde ik tot voor kort altijd te mijden.

Waarom niet op de loopband

Je gaat er van zweten, daarom niet dus. Ik doe wel alsof ik sportief ben met mijn drie trainingen per week, maar eigenlijk ben ik liever lui dan moe. Ik hou er simpelweg niet van mezelf uit te putten tot niveautje tong op de schoenen. Tot voor kort waren de fiets en crosstrainer mijn favorieten om me even een aantal minuten op te warmen voordat ik aan mijn training begon. Hardlopen is behoorlijk confronterend, dan merk je pas hoe het met je conditie gesteld is.

Mijn liefde voor cardio

Begin ik fanatiek met fietsen voor een training, omdat ik toch wat op moet warmen betrap ik mezelf er op dat ik steeds langzamer ga. Als ik vervolgens kijk wat het aantal verbrande calorieën is aan het einde van mijn cardio rondje en dat vergelijk met mijn zwetende buurman is dat om te huilen. Ik doe het mezelf aan, want ik ben niet vooruit te branden. Van zuchten en steunen krijg je geen conditie, tijd om de overstap te maken naar een ander apparaat.

Waarom wel op de loopband

De eerste paar trainingen dat ik besloot op de loopband te gaan staan was behoorlijk confronterend. Geen conditie. In het verleden liep ik gemakkelijk 5 km met een gemiddeld tempo van minimaal 10 km per uur. Het is in mijn hoofd geen optie die loopband langzamer in te stellen. Na een martelgang van een kwartiertje op de loopband bedacht ik me dat ik veel beter opgewarmd was voor mijn training. Het eigenlijk voelt eigenlijk heel goed om me even flink in te spannen. Achteraf dan. Daar denk ik maar aan als ik me weer richting dit geliefde cardio apparaat begeef.

Mentale stijd

Het lopen gaat steeds beter, al voer ik keer op keer een mentale strijd met mezelf. Ik probeer te letten om wat er om me heen gebeurt in plaats van iedere seconde te zien op de klok. Wil je weten wat ik zoal zie tijdens het lopen? Check dan even 10 dingen die me verbazen in de sportschool.

Sta jij wel eens op de loopband?

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Loopband

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.