Goed voornemen: meer Netflixen

Goed voornemen: meer Netflixen

Wat zijn je goede voornemens voor 2016? Vraag het me niet, ik ben er een beetje allergisch voor! Ik doe niet aan goede voornemens, want daarmee leg je de lat voor jezelf alleen nog maar hoger. En waarom zou je met een goed voornemen wachten tot het nieuwe jaar? Ik ga per direct meer Netflixen.
Voor een goed voornemen hoe je niet tot het nieuwe jaar te wachten

Op 31 december ben ik voor het eerst sinds oktober weer gaan hardlopen. Ik ging als een speer, dus ik liep meteen 6 kilometer en dat met een gemiddelde tijd van minder dan 5:30 minuten per kilometer. Zo mijn goede voornemen van 2015 is geslaagd. Ik heb dat voornemen dan ook pas gemaakt op de 31e toen ik mijn bed uit stapte, de kans dat ik mezelf teleur zou stellen was daarmee dan ook uitermate klein!

Een gezonde leefstijl is voor mij geen goed voornemen

Natuurlijk heb je verbeterpunten, niks mis mee om er aan te werken. Op mijn planning staat ook om de komende weken voldoende te sporten, gezonder te eten en minder te drinken. Niet omdat het 2016 is, maar omdat ik pas een personal training programma heb gevolgd waarmee ik vooruit gang heb geboekt. En als ik zo door ga als de afgelopen weken ik snel weer last zal hebben van mijn prikkelbare darmen en ik ga me zo vet voelen als een oliebol. Het is dus niet zo zeer een goed voornemen aan mijn leefstijl te werken, ik vind het eerder gewoon een levensbehoefte.

Dit is de reden dat ik een hekel heb aan goede voornemens

Waarom ik zo’n hekel heb aan al die voornemen? Het gaat allemaal over harder werken, hogere doelen stellen, strenger zijn voor jezelf en doorzetten. Veel mensen leggen de lat bij het maken van dit soort voornemens zo hoog, dat ze zichzelf vervolgens gegarandeerd teleurstellen. Om het mezelf onmogelijk te maken daar heb ik geen januari voor nodig. Ik ben er het hele jaar uitermate goed in de lat hoog te leggen, daarom stel ik mezelf ook regelmatig teleur en loop ik tegen mijn eigen grenzen aan.

Mijn voornemen; meer Netflixen

Mijn enige ‘goede’ voornemen is meer niks doen, meer Netflixen dus! Daarmee bedoel ik niet wat Men’sHealth daarover zegt, maar in mijn joggingbroek op de bank: ALLEEN!

Maak er een mooi jaar van!

Liefs Hanneke

 

Lees ook: 5 signalen dat je vaker moet ontspannen.

 

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Goed voornemen, meer Netflixen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.