Gezonde leefstijl in je voordeel tijdens het solliciteren

Gezonde leefstijl in je voordeel tijdens het solliciteren

Tijdens het solliciteren zou het moeten gaan om de kennis en kwaliteiten die je hebt als kandidaat. Als het er op aan komt zijn we allemaal enorm oppervlakkige visueel ingestelde wezens. Daar kunnen we niks aan doen, want onze hersenen werken nu eenmaal zo. Hier tegen vechten heeft weinig zin, je kunt er maar het beste je voordeel mee doen.

Als gewichtsconsulente de rol van online lifestyle coach vervullen en daarnaast bloggen over een gezonde leefstijl, dat is een best logische combinatie. Een misschien wat minder logische combinatie is dat ik daarnaast HR Officer ben, met van oorsprong een financiële achtergrond. Het houdt het leven in ieder geval spannend! Soms komen deze twee vakgebieden in mijn hoofd ineens toch bij elkaar. Dan krijg je een artikel zoals dit.

De eerste indruk

Je eerste indruk kun je maar één keer maken, wees je daar bewust van! Plaats om te beginnen een leuke professionele foto boven je cv. Denk na over wat er van je op social media te vinden is, heb jij je profiel goed afgeschermd? Super leuk dat jij op je achttiende een kasteel van bierkratten hebt gemaakt op vakantie. Als jij gaat solliciteren tien jaar later zal een toekomstige werkgever daar anders tegenaan kijken. Goed voor de dag komen op het eerste gesprek is meer dan een leuk pakje aantrekken en je schoenen poetsen. Je eerste indruk kan al gevormd zijn voordat jij een bedrijf binnen stapt om te solliciteren.

Schoonheid komt van binnenuit

Mensen die structureel te weinig slapen, ongezond eten, niet sporten en roken zien vaak een beetje grauw, hebben dof haar en zien er gewoon net wat minder fris uit. Geef toe, jij hebt nu al een persoon in gedachten. Een leuk pakje en je haar in de plooi kan dit effect gedeeltelijk opheffen, maar het valt vaak niet te verbergen als je niet goed voor jezelf zorgt. Heb jij deze persoon tegenover je zitten in een sollicitatiegesprek, hoe aardig en gekwalificeerd ook, door de eerste indruk heeft deze persoon al een 1-0 achterstand opgelopen.

Overgewicht en ziekteverzuim

We worden continue overspoeld met berichten over de gevolgen van overgewicht zoals rug- en gewrichtsklachten, hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk, en bepaalde soorten kanker. De kans is dus groot dat de bij het zien van iemand met veel overgewicht deze link onbewust gelegd is ergens in je hoofd. Zeker als je in de race bent voor een baan waarbij je veel moet staan is dit iets om niet te onderschatten. Compleet afgetraind zijn als een atleet is absoluut niet nodig om een goede indruk te maken. Zit er wel een klein rolletje, dan valt daar ook heus de aandacht niet op als jij zelf straalt en enthousiast bent.

Van plan te solliciteren? Bedenk wat jij uitstraalt

Ik hoop niet dat ik na het schrijven van dit artikel een inbox vol haatmail ontvang, omdat ik iemand tegen de dikke buik heb gestoten. Het is niet persoonlijk! Kleding en uiterlijke verzorging doet veel, maar denk er ook eens over na wat je onbewust uitstraalt.

Heb jij regelmatig geen zin om te koken en om te sporten? Vergeet niet dat het een investering in jezelf is!

 

Liefs Hanneke

Haal jij iedere ochtend sprintend onderweg naar je werk even snel een cappuccino en een croissant? Dat gaat je niet helpen bij een lekker fris koppie. Lees dan ook even croissants zijn de nieuwe boterhammen.

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Gezonde leefstijl in je voordeel tijdens solliciteren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.