Drie redenen om naar buiten te gaan

Drie redenen om naar buiten te gaan

Dat een frisse neus halen gezond is weten we eigenlijk wel, maar we doen het niet genoeg. Je hoeft helemaal geen hele boswandeling te maken of te gaan hardlopen, hoewel daar ook zeker niets mis mee is. Drie redenen om nu je jas nog aan te trekken en naar buiten te gaan!

Lichaamsbeweging

Zeker wanneer je een kantoorbaan hebt en met de auto naar het werk gaat is de kans dat je te weinig beweegt groot. Als ik niet uitkijk kom ik niet meer buiten dan van de deur tot de auto en terug. Sporten is goed, maar ik ben niet zo gemotiveerd dat ik dat iedere dag doe. Ik motiveer mezelf eerder iedere dag met de belofte aan mezelf dat ik morgen echt ga sporten. Een stukje lopen of fietsen is dus geen overbodige luxe. Neem voor korte afstanden wat minder vaak de auto en je bent al goed op weg.

Vitamine D

Wanneer er zonlicht op je huid komt ga je vitamine D aanmaken. Het beste is om je handen en hoofd bloot te stellen aan het daglicht. Vitamine D heeft onder andere invloed op de aanmaak van het hormoon dopamine. Dit is een geluksstofje. Het is dus niet voor niets dat een heleboel mensen een winterdip ervaren tijdens de donkere dagen van het jaar.

Daarnaast boost deze vitamine je weerstand en is het ook verantwoordelijk voor de opname van calcium door je lichaam. Calcium is belangrijk voor sterke tanden en botten.

Zonlicht is toch schadelijk?

Te veel zonlicht is inderdaad slecht voor je huid. Er is een hoop informatie te vinden over huidkanker als gevolg van te veel onbeschermde blootstelling aan zonlicht. Toch kan te weinig zonlicht ook nadelen hebben, zo blijkt uit onderzoek dat het ontstaan van borstkanker vaak gerelateerd kan worden aan een te kort aan vitamine D. Smeer je goed in als je de zon in gaat en ga in de zomer niet rond het middaguur in de brandende zon liggen. Maar helaas: je kunt het dus niet gebruiken als slap excuus om vandaag op de bank te blijven hangen!

Ga naar buiten en kom tot rust

Ga naar buiten en let eens goed op wat je ziet en hoort. De vogels klinken toch een stuk beter dat het suizen van de ventilator in je laptop. Zou je de knoppen aan de bomen en de bloemetjes in de berm ook gezien hebben vanuit de auto? Voel de wind door je haren. Krijg nieuwe energie en laat alle beslommeringen van de dag weg waaien.

Zonlicht heeft direct effect op het geluksgevoel, dus ga naar buiten voor een zonnig humeur!

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Drie redenen om naar buiten te gaan

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.