Ik ga daten met mijn bankstel

Ik ga daten met mijn bankstel

De hele maatschappij rent, non-stop. Ik doe daar aan mee, ik wil zelfs voorop lopen. Ik hou er niet van als mensen voor mijn voeten lopen of om bij de laatste te eindigen. Hierdoor vergeet ik te ontspannen. Het voornemen voor de komende periode, vaker daten met mijn bankstel. Quality time voor ons tweetjes.

Een tikkeltje perfectionistisch

Werken, bloggen, een opgeruimd schoon huis, de was weggewerkt, de tuin zo netjes als die van de buren, sociale contacten onderhouden en dan niet alleen via appjes. Wat je hiervoor nodig hebt? 48 uur in een dag en energie voor tien. Ik wil alle boven genoemde punten, altijd en met een inzet van meer dan 100%. Oké voor het huishouden schaal ik af naar 80% en zet ik soms een hulplijn in. Er verschijnen inmiddels barstjes in dit door mezelf gecreëerde perfecte plaatje.

Zo ziet mijn dag eruit

Een beeld van mijn dag: Ik snooze, daarna nog een keer. Dan gaat mijn tweede (reserve) wekker. Ik spring uit bed, trek een setje kleding uit de kast of van de waslijn. Concealer is je beste vriend, maar soms wordt zelfs die vriendschap op de proef gesteld. Dan is er de bril met de rand van het montuur op dezelfde hoogte als je wallen. Zonder ontbijt functioneer ik niet en wat voor health blogger ben je als je het ontbijt zou overslaan. Terwijl de blender draait trek ik mijn schoenen aan. Ik plaats mijn vriend beker veilig onder de gordel van de bijrijdersstoel en daar gaan we dan mijn ontbijtsmoothie en ik.

Proberen alle ballen hoog te houden

De start van een dag waarop ik me maximaal wil inzetten. Ik wil de rest van het bedrijf en het liefst de wereld ontzorgen. Maar hoe doe je dat na een te korte nacht waarbij je niet uit je bed kon? Hup weer door, volle avondplanning. Dan is er ook nog de contentplanning van mijn blog, daar wil ik me kosten wat het kost aan houden. Ik probeer op tijd naar bed te gaan, toch niet; nog een was in de machine. Weer te laat, te lang gestuiterd, onrustige nachtrust en de volgende ochtend ben ik weer aan het begin van de cirkel.

De volgende dag, daar gaan we weer…

Hallo snooze functie. Ik wil hier nog bij vermelden, ik HAAT snoozen! Met snoozen verspil je effectieve slaaptijd. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?  Voor wie doe ik dit eigenlijk? De hele wereld tevreden houden. Ik realiseer me dat ik geen wereld vrede kan bewerkstelligen, maar als de kans er was, ik zou het proberen!

Waarom ik vaker ga daten met mijn bankstel

Ben ik hier zelf tevreden mee? Nee! Ik functioneer niet zoals ik zou willen. Er zijn een aantal prio’s en de rest, weg er mee! Een stapel boeken ligt er om gelezen te worden, maar ik kom er niet toe. Ik heb er de rust niet om stil te zitten, laat staan te lezen of TV te kijken. Dus beste vriendjes en vriendinnetjes ik vind jullie allemaal nog lief, maar mezelf deze week nog liever.

Foto 06-12-15 10 36 00

 

Mijn goede voornemen voor de komende week, daten met mijn bankstel. Gewoon mijn bankstel en ik. Het enige wat er tussen ons in kan komen is een boek. Wordpress, Photoshop en mijn iPad ze maken geen schijn van kans. Heb ik even geluk dat mijn date zo’n strakke body en een mooi tintje heeft!

 

Hoeveel tijd per week besteed jij aan daten met je bankstel?

 

Liefs Hanneke

Ren jij ook non-stop? Check de 5 signalen dat je vaker moet ontspannen.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

 

Ik ga vaker daten met mijn bankstel

Dit bericht heeft 3 reacties.

  1. marianne

    Top blog! Sinds mn reis probeer ik permanent rond 20.30 uur mijn internet uit te zetten overal. Tuurlijk lukt het me niet helemaal om dan stil te zitten. Alleen al de rust van stop nieuwe prikkels, even afmaken met de dingen die in je hoofd spoken en klaar. Af en toe ben ik onrustig als ik ga slapen en als ik er dan over nadenk is de kans 9 op 10 dat ik niet optijd mn eigen internet en nieuwe prikkels uit knop heb ingedrukt (goede reden om er een dag later weer mee te beginnen).

  2. Mariette

    Hanneke, je Opa zou trots op je zijn en zeggen geniet vaker op mijn bank! Hij wist vaak wel de relax houding te vinden op de bank (heb je al beeld?), al kostte ook hem dat heel veel moeite en waren ook zijn dagen vaak te kort!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.