Gebruik van een daglichtlamp in donkere maanden

Gebruik van een daglichtlamp in donkere maanden

Zodra de herfst aanbreekt komt mijn daglichtlamp weer dagelijks uit de kast. Het klinkt zo gezellig die donkere dagen voor kerst, maar meestal ben ik helemaal niet zo gezellig op het moment dat het weer omslaat. Ik zou echt prima kunnen leven op een plek waar je altijd op sandalen kunt lopen. In de herfst moet ik me er bewust van zijn wat ik nodig heb om een herfstdip te voorkomen. Dit doe ik door tijd voor mezelf te nemen, voldoende te slapen en te blijven bewegen, maar ik heb nog iets gevonden wat me helpt. Dat is het gebruiken van een EnergyUp daglichtlamp.

Een flinke investering

Twee jaar geleden twijfelde ik al of ik een daglicht lamp zou kopen, maar ik stelde het toch maar weer uit. Het is een behoorlijke investering voor een lamp die niet eens een eye catcher is in je woonkamer. Zodra het vorig jaar weer herfst werd hakte ik de knoop door en kocht ik een daglichtlamp. Toen ik de lamp een tijdje had getest en een review ging schrijven kwam ik tot de conclusie dat ik niet de enige persoon was die zo’n lamp had aangeschaft. Ineens waren ze overal uitverkocht, daarmee stelde ik ook het schrijven van mijn review uit. Nu de dagen weer donkerder worden, de lamp weer uit de kast is gekomen moest die review er toch maar eens van komen.

Mijn Philips EnergyUp daglichtlamp

Ik heb de Philips EnergyUp HF3421/01. De lamp heeft een witte behuizing en drie verschillende lichtsterktes. De zachtste lichtsterkte zet je aan door op de knop voorop te drukken. Je maakt de lamp scherper door nogmaals op de knop te drukken. Na drie keer drukken is de lamp weer uit. Eenvoudiger kan dus niet! De lamp die ik heb is momenteel niet meer nieuw verkrijgbaar, maar het assortiment daglichtlampen is inmiddels behoorlijk groot.

Mijn oordeel over dit zonnetje in huis

Ik wilde vorig jaar toen ik de lamp had aangeschaft niet direct na een week een hysterisch enthousiaste review schrijven, omdat ik misschien toch een beetje sceptisch was. Ik zat nog half in een burn-out en vond het daarom ook lastig om op mijn eigen gevoel en waarneming te vertrouwen. Toch merkte ik dat dagelijks een kwartiertje met de lamp aan me goed deed. Ik probeer de lamp te gebruiken in de ochtend op de dagen dat ik thuis aan het werk ben, om de dag energiek te beginnen. Lukt me dat niet dan gebruik ik de lamp einde werkdag tijdens het coachen voor Personal Body Plan. Ik merk dat het me een nieuwe impuls geeft als ik me wat futloos voel na een werkdag. Ik gebruik de lamp niet te laat, dus zeker niet na het avondeten omdat ik niet wil dat het mijn slaap-waakritme negatief beïnvloed. Eind conclusie nadat ik mijn lamp dit jaar weer uit de kast heb gehaald, ik ben er nog steeds blij mee. Voor mij werkt deze lamp met regelmaat gebruiken echt positief op mijn stemming. Het is alsof je instant de zon even op je gezicht hebt gehad!

Gebruik jij ook al zo’n zonnetje in huis in de donkere maanden?

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Review Philips EnergyUp daglichtlamp

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.