BGN gewichtsconsulent helpt bij meer dan afvallen

BGN gewichtsconsulent helpt bij meer dan afvallen

Als ik vraag: “Waar denk jij aan bij een BGN gewichtsconsulent?” Dan is het eerste antwoord gegarandeerd afvallen. Natuurlijk wil ik je als BGN gewichtsconsulent graag helpen als jij een paar (of een paar meer) kilo’s kwijt wil. Toch kan ik je ook helpen bij andere doelen op het gebied van voeding. In dit artikel leg ik je uit waarom een afspraakje misschien ook voor jou heel waardevol kan zijn.

Ik kan alles eten, maar ik kom niet aan

Ondanks dat er enorm veel mensen zijn met een paar kilootjes te veel is dit toch ook een opmerking die ik regelmatig hoor. Of je aankomt of afvalt is voor een gezond persoon pure natuurkunde. Wanneer jij afvalt terwijl je ‘genoeg’ eet is er of iets gruwelijk mis met je of je eet toch minder dan je zelf in de gaten hebt. Door samen te kijken naar jouw voedingspatroon en indien gewenst een coachingstraject aan te gaan leer je wat jouw lichaam nodig heeft en in welke hoeveelheden. We kijken hoe we je voeding aan kunnen passen zonder dat je het gevoel hebt een hele broodtrommel extra leeg te hoeven eten.

Een gezond voedingspatroon

Er wordt enorm veel geschreven over wat is nou wel en niet gezond. Zo veel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ten eerste wil ik je hierbij al op het hart drukken niet met alle winden mee te waaien en je gezonde verstand te blijven gebruiken. Waar kan ik je bij helpen?

  • Als je graag wat gezonder wilt eten, maar geen idee hebt waar te beginnen
  • Je voedingspatroon wel redelijk gezond is, maar je afvraagt of er nog wat meer uit te halen is
  • Er weken zijn dat je goed eet, maar het nooit vol weet te houden en dat wel graag zou willen
  • Je gewoon eens wat vragen over voeding en een gezonde leefstijl met iemand zou willen bespreken.

De BGN gewichtsconsulent is een voedingsdeskundige

Eigenlijk vind ik het woord gewichtsconsulent helemaal niet zo geschikt. Voedingsdeskundige of voedingscoach dekt de lading van wat het vak inhoud stukken beter dan gewichtsconsulent. Toch ontkom er niet aan, omdat ik met Health by Hanneke aangesloten ben bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Deze beroepsvereniging stelt eisen aan het beroep, dat wil zeggen dat je een erkende opleiding moet hebben afgerond. Ook moet je iedere paar jaar een aantal punten behalen voor bijscholing om aangesloten te mogen blijven bij de beroepsgroep. Waarom ik deze beroepsgroep zo belangrijk vind? Ik vind het wel getuigen van een bepaalde kwaliteit en ik ben niet de enige. Veel zorgverzekeringen vergoeden een deel van het consult bij een de BGN aansloten consulent.

Voeding en leefstijl zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

Goede voeding is de brandstof voor ons lichaam, maar de coaching van Health by Hanneke gaat verder dan dat. Hoe je leven is ingericht heeft direct invloed heeft op je voedingspatroon, denk maar eens aan wat je eet op de dagen dat je haast hebt of moe bent. De focus ligt daarom niet alleen op het voedingspatroon, maar ook op het ontwikkelen van de juiste balans in het leven en het krijgen van meer zelfvertrouwen. Als jij tevreden bent met je spiegelbeeld straal je dat ook uit.

Kan ik jou helpen?

Er zijn verschillende opties. De meest laagdrempelige vorm is de koffiedate waarin we vragen over voeding, gezonde leefstijl, stress, burn out of een combinatie van onderwerpen bespreken. Bij de voedingscheck analyseer ik het door jou ingestuurde voedingsdagboek, wat we vervolgens bespreken via Skype. Wil jij echt wat veranderen aan jouw (ongewenste) voedingsgedrag? Dan kun je het beste een wat langer coachtraject aangaan. Check de mogelijkheden en info over vergoedingen van een BGN gewichtsconsulent door jouw zorgverzekeraar op het tabblad coaching op mijn website.

 

Heb je vragen of twijfel je of een bepaalde vorm van coaching iets voor jou is? Maak dan een afspraak voor een gratis telefonische kennismaking.

 

Liefs Hanneke

Lees ook: Coaching van Health by Hanneke is niet goedkoop hè.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

 

Aanbod coaching Hanneke Kuipers
Foto: Lonneke Noordeloos

 

Deze post heeft een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×

Winkelmand