Bestaan kerstkilo’s eigenlijk wel? [+video]

Bestaan kerstkilo’s eigenlijk wel? [+video]

De kerstdagen komen er aan, dat gaat bij de meeste mensen gepaard met net wat te veel eten. Deze dagen leveren bij behoorlijk wat mensen kerststress en angst voor kerstkilo’s op. Maar bestaan kerstkilo’s eigenlijk wel? Waar wij mensen super goed in zijn is te veel eten, om vervolgens te klagen dat we te veel gegeten hebben. In deze video deel ik mijn visie op kerstkilo’s. Ik deel tips over hoe je de kerstdagen (en de rest van de maand december) gezond door kunt komen en toch kunt genieten.

Kun je in twee dagen zoveel eten dat je er kilo’s van aankomt?

Om een halve kilo aan te komen zou je zo’n 3.500 kcal extra moeten eten bovenop je dagelijkse energiebehoefte. Geen idee hoeveel dit is? Ongeveer drie pizza’s. Je begrijpt het al, dat gaat je in een paar dagen niet lukken. Op de vraag bestaan kerstkilo’s, mijn antwoord dus eigenlijk gewoon ‘nee’. Eet je dagelijks net wat meer dan je lichaam nodig heeft, dan kan het toch snel gaan met met dat wintervachtje op je buik.

Mijn visie op het voorkomen en bestaan van kerstkilo’s

In deze video deel ik hoe je ervoor kunt zorgen dat je de maand december en de kerstdagen een beetje gezond door komt. Genieten is super belangrijk, maar genieten is als je het mij vraagt geen synoniem voor je volvreten. Ik deel daarom ook tips hoe je jezelf niet onnodig in verleiding brengt. Kijk je mee naar mijn video?

Werkt het linkje niet op je mobiel? Klik dan hier.

 

Ben jij bang om aan te komen tijdens de kerstdagen? Ik ben heel benieuwd of je een beetje let op wat je eet tijdens de feestdagen. Of zie jij de maand december juist als een vrijbrief om lekker te snacken?

Liefs Hanneke

Meer video’s zien? Bekijk ook het artikel en de video 5 hardnekkige voedingsfabels.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Dit bericht heeft 4 reacties.

 1. Suzanne

  Mooi! Inderdaad lekker overdreven: van 2 dagen kerst kom je echt geen kilo’s aan. Het is meer dat mensen al de hele maand veel snoepen denk ik! En december als excuus gebruiken…

  Ik ben lekker op reis en snack hier weinig, dus ben nergens bang voor!

  1. Als we een beetje normaal blijven doen is er helemaal niks aan de hand, ik denk dat dat vervelende gevoel wat je na kerst kunt hebben ook voor een groot deel veroorzaakt kan worden door het eten van te veel dingen die we normaal ook niet eten. Dan blaast je buik een beetje op. Bij jou zouden de kerstkransjes smelten voordat ze opgegeten zijn 😉

 2. Mariette

  Mijn Tip!
  Hahaha. De tip voor het opbergen van de kerstkransjes doet me denken aan mijn eigen actie jaren geleden.
  Ik borg de paaseitjes op in de linnenkast bij de handdoeken, opdat niemand ze zou vinden voor Pasen.
  Ikzelf was ze daardoor ook vergeten en kwam ze in juli tegen bij het herordenen van de linnenkast ? NB smaakte ook toen nog prima!
  Tip: Zet even een reminder reminder in je telefoon, zodat je je kerstkransjes niet vergeet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.