Behind the scenes #2

Behind the scenes #2

De eerste editie van behind the scenes is al ruim twee jaar geleden. Ik las laatst op een andere site een dag uit het leven van een fulltime blogger. Ik vond dit zo leuk om te lezen dat het me leuk lijkt mijn lezers weer wat meer te laten zien van wat er achter de schermen gebeurd. Natuurlijk hoop ik dat het in de smaak gaat vallen, dan komen er nog meer edities aan.

Alles voor de foto

In de eerste editie liet ik zien hoe sommige foto’s worden genomen en wat voor gekke capriolen ik uithaal om een goede foto te maken. Nu ik geen tuin meer heb valt de salontafel naar buiten verplaatsen niet meer mee. Wel heb ik tegenwoordig een wit tafeltje op wieltjes, vet handig! De eetkamertafel is zwart, maar dat is me net wat te donker als achtergrond voor foto’s. Altijd dezelfde witte tafel vond ik ook wat saai worden. Ineens kwam ik de oplossing tegen: backdrops. Nee, die kun je niet eten.

Op avontuur bij de bouwmarkt

Mijn eigen blog is terug te vinden op Blogsociety, een platform voor bloggers waar je ook als niet blogger kunt selecteren op diverse onderwerpen en de blogs die je interessant vind op kan slaan. Daar vond ik een DIY artikel van Mylucie.com om zelf achtergronden te maken voor foto’s. Vroeger versleet ik stapels papier, potjes plak en verf dus een mooi moment een oude hobby weer eens op te pakken. Ongeveer voor het eerst ging ik voor mijn plezier naar de bouwmarkt. Zou het dan toch kloppen dat je steeds meer op je moeder gaat lijken naar mate je ouder wordt?!

Handige Harry

Ik liet een MDF plank door midden zagen, kocht een tube muurvuller en een potje witte verf. Ik kon aan de slag! Voor een uitgebreide uitleg check het DIY artikel. Een paar lagen muurvuller en verf had het wel nodig. Het lastigste gedeelte was het geduldig laten drogen. Ieder half uur voelen of de verf al droog was, om vervolgens weer witte vingers te hebben. Na vaak handen wassen en een nachtje laten drogen is mijn nieuwe achtergrond klaar.

Behind de stoofperen

Leuk zo’n foto, maar ook deze kwam niet geheel op natuurlijke wijze tot stand.Het beeld achter de stoofperen heb je wellicht al op mijn Instagram stories voorbij zien komen. Ik had anderhalve kilo stoofperen gekookt op een enorm gare zondagmiddag. Vervolgens duurde het afkoelen langer dan gepland en was het inmiddels donker buiten. In de rommelkamer heb ik een fotostudio met daglichtlamp geïmproviseerd op de diepvries.

Mijn eerste backdrop

Even terug naar de clue van dit verhaal, mijn zelfgemaakte backdrop. Ik ben blij met het resultaat! Je zult misschien denken, ja dit is toch ook wit. Eens, maar het geeft net een wat ander effect dan de gladde glanzende tafel die meestal gebruik. Wat ik met mijn tweede plank ga doen, daar denk ik nog even over na. Heb jij een leuk idee? Laat hieronder je reactie achter en ontvang eeuwige dank.

Liefs Hanneke

 

De eerste editie van dit artikel gemist? Lees dan ook behind the scenes #1.

 

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Dit bericht heeft 1 commentaar

  1. Mariette

    Hi, crea Bea! Wanneer gaan we samen naar de bouwmarkten? Jammer, dat de zwarte eetkamertafel van je overgrootouders te donker is;-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.