5 hardnekkige voedingsfabels [+ video]

5 hardnekkige voedingsfabels [+ video]

Als het over voeding gaat lijkt iedereen ineens een expert, sowieso heeft iedereen een duidelijke mening over voeding. Dat je het hardste kan roepen betekent niet dat je gelijk hebt. Ik hoor een aantal voedingsfabels regelmatig terug komen. Ik heb vijf voedingsfabels gekozen waar ik me het meeste aan stoor en die ik graag de wereld uit wil helpen.

We zijn de weg kwijt op het gebied van voeding

Thee waar je van af kan slanken, sapkuren, 0% vetproducten, super foods, door al dit soort hypes laten we ons volledig brainwashen. We geloven er voor de volle 100% in. Althans, tot de volgende hype zich aandient. We zijn vergeten zelf na te denken over wat wel en niet gezond is. We geloven in wondermiddelen voor een betere gezondheid of om af te slanken. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Ga er dan ook maar vanuit dat het zo is.

De vijf gekozen voedingsfabels

In dit filmpje vertel ik je welke fabels ik echt te irritant vind. De ene is uit de tijd van je oma en inmiddels al lang ontkracht, de ander enorm uitvergroot. Over veel fabels is gewoon niet goed nagedacht, ze worden klakkeloos voor waar aangenomen. In de onderstaande video ga ik je vertellen over bananen, wijn, koolhydraten, aspartaam en de suikerverslaving.

Werkt het linkje niet op je mobiel? Klik dan hier.

Is er een bewering waarvan jij je al tijden afvraagt of het nou wel of niet waar is? Laat het achter als reactie onder deze blog of in een reactie onder de video en ik zoek het voor je uit.

Vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Liefs Hanneke

Vraag jij je af wat je dan wel moet eten op een dag? Dat lees je in het artikel gezond eten, hoe doe je dat?

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Dit bericht heeft 2 reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.