4x hamburgers eten in Utrecht

4x hamburgers eten in Utrecht

Hamburgers op een website over ‘health’, het kan wellicht wat vraagtekens bij je oproepen. Health is meer dan alleen voldoende groente eten en sporten. Daar hoort voor mij ook gelukkig zijn, ontspanning en leuke dingen doen bij. Hamburgers maken de mens gelukkig, dus hamburgers zijn gezond. Tot zo ver mijn zelf verzonnen tegeltjes wijsheid.

Je hebt hamburgers en hamburgers

Bij ieder gemiddeld restaurant staat er wel een hamburger op de kaart. Toch zal ik deze niet zo snel bestellen. Meestal staat er wel wat anders op de kaart wat ik beoordeel als lekkerder en gezonder. Is de specialiteit van een restaurant hamburgers, dan wordt het een andere zaak. Als je dan over gaat tot het eten van hamburgers kun je ook maar beter de beste kiezen, daarom mijn lijstje met hotte hamburger spots in Utrecht.

Verdeel het testen van al deze burgers geleidelijk in de agenda, want…

A hamburger a day, keeps the beach body away!

 

Ellis Gourmet Burger

Dit burger restaurant is gevestigd op Neude, perfect plekje dus om lekker op het terras van je burger te genieten als het weer het toestaat. Waar ik zo gelukkig van word zijn dat ze ook ‘skinny’ burgers serveren, dat wil zeggen zonder broodje. Mijn buik vindt het vaak een beetje too much een broodje en frietjes, dus dit is perfect! De groene salade bij de burger is ook erg lekker.  Ik koos voor de ‘Funcky Chicken’ en dat was een hele goede keuze, alleen niet echt een burger. Hou je wel van het broodje bij je burger, dan moet je hier ook zeker zijn. Ze gebruiken namelijk krokante broodjes, wat naar mijn mening echt veel beter is dan zo’n slappe hap.

Neude 31, Utrecht

Meneer Smakers

De frietjes van Meneer Smakers zijn zooooo lekker! Oh ja, maar we gingen het over burgers hebben. Nou die zijn ook echt super. De hele familie heeft een eigen burger, maar mijn favoriet blijft toch de klassieke ‘Meneer Smakers’. Dit restaurant houdt ook rekening met de vegetariër en zelfs de veganist. Drie van de elf burgers op de kaart zijn zonder vlees, dit is toch boven gemiddeld. Wat mij ook intens blij maakt is dat je kunt kiezen voor een bruin broodje, heeft mijn healthy hart toch nog een klein beetje het idee over mijn voedingskeuze na te hebben gedacht. Ook hier; harde broodjes, applaus! Meneer Smakers heeft drie vestigingen in Utrecht, je kunt ook burgers afhalen.

Oudegracht 116, Utrecht
Twijnstraat 62, Utrecht
Nobelstraat 143, Utrecht

Beers & Barrels

Deze plek is echt zo leuk, om een speciaal biertje te drinken maar ook om een heerlijke hamburger te eten. Beers & Barrels heeft twee vestigingen, de ene vestiging heeft hoge ramen, heeft twee etages en kijkt uit op het water. De andere vestiging is gevestigd midden in het centrum in een werfkelder. Deze laatste is mijn favoriet! Eén van de leukste plekken om gezellig te borrelen in het centrum van Utrecht. In deze knusse werfkelder zit je zo gezellig dat je vanzelf besluit een hamburger te bestellen en niet meer te koken die avond. Wil je gegarandeerd zijn van een tafeltje in het weekend, dan is reserveren echt noodzakelijk.

Oudegracht aan de Werf 125, Utrecht
Veilinghavenkade 177, Utrecht

Firma Pickles

De eerste keer dat ik een burger at bij Firma Pickles was op de pier in Scheveningen, mooi plekje en een weekend met goede herinneringen. Mijn favoriet de ‘Smoked BBQ Burger’. De broodjes zijn iets minder knapperig, maar des te meer hou ik van dit concept het interieur is zo leuk. Alles is zo leuk aangekleed, de potten met ‘pickles’ worden gebruikt ter decoratie en je krijgt een leuke houtenplankje het personeel heeft een short in stijl. Maak een leuk concept met een leuk lettertype in het logo en ik ben eigenlijk al verkocht. De cadeaubon die ze verkopen vind ik ook geniaal, je kunt je eigen tekst op een Heinz etiket laten drukken en dus een fles ketchup met opdruk cadeau doen. Als je niet weer wat je me ooit cadeau moet geven: hint!

Drieharingstraat 1-3, Utrecht
Biltstraat 1, Utrecht

 

Heb jij nog ergens fantastische hamburgers gegeten? Tips zijn altijd welkom!

Check ook even mijn andere favoriete hotspots.

 

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Ellis Gourmet Burger Utrecht

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.