10 dingen die me verbazen in de sportschool

10 dingen die me verbazen in de sportschool

Iedere week probeer ik drie keer braaf naar de sportschool te gaan. Een mooi moment om even het hoofd leeg te maken. Door te sporten creëer ik ruimte in mijn hoofd om na te denken wat ik met mijn blog wil, wat ik voor recepten ga maken of andere artikelen ik ga schrijven. Ik kwam erachter dat wanneer je in de sportschool eens goed om je heen kijkt er ook daar ter plaatse  voldoende inspiratie te vinden is. Wat doen sommige mensen toch vreemde dingen en dan heb ik het niet eens over niet alledaagse oefeningen.

Vreemde snuiters in de sportschool

Ik zeg altijd dat mensen niet naar de sportschool gaan om aapjes te kijken, daar ben ik ook echt van overtuigd. Als je aapjes wilt kijken kun je beter ontspannen op een terrasje gaan zitten. Toch zijn er altijd vreemde snuiters die zo opvallen dat je wel naar ze moet kijken. Deze mensen maken rare geluiden, sporten duidelijk om af te vallen maar drinken enorm suiker rijke dranken of hebben zich nogal bijzonder gekleed. Hieronder mijn lijstje van de dingen die mij het meest verbazen in de sportschool.

 1. Het tiet hemd voor mannen

  Mannen met van die hemden waar hun tepel zich af en toe laat zien. Waarom? We zien zo wel dat flink trainen vruchten afwerpt en je inmiddels spieren hebt gekweekt.

 2. Vrouwen met los haar

  Het zweet in je nek en het is onhandig, stijl gaat niet altijd boven comfort dames!

 3. Sporten met een pet

  Ik snap dat je geen zin had je haar te doen voordat je naar de sportschool gaat, het is immers geen modeshow. Toch lijkt me een pet minstens net zo warm als sporten met los haar. Nog een vraagje, doe je die bezwete pet na het douchen ook weer op?

 4. Denken dat de gym een silent disco is

  Meezingen met je koptelefoon op, huppelen op de loopband, een dansje terwijl je wacht. Ik waardeer het enorm dat er mensen zijn die net wat minder schaamte kennen dan ik zelf. Wellicht zouden ze als ze zichzelf konden zien en horen zouden ze daar toch anders over denken.

 5. Apen geluiden

  Als je je enorm inspant kan je soms wat geluid produceren waar je zelf ook niet helemaal op had gerekend. Andersom werkt het niet. Met opzettelijk apen geluiden maken behaal je niet meer resultaat.

 6. Niet opgeruimde materialen

  Je legt de kaas na gebruik toch ook terug in de koelkast? Een sportschool medewerker is er om je te begeleiden niet om de rommel achter je kont aan op te ruimen.

 7. Mensen die meer praten dan trainen

  Hou jezelf niet voor de gek, ga samen lekker ergens een koffietje drinken en geef sporters die wel vooruit willen de ruimte.

 8. Mannen die het krachthonk toe eigenen

  Denken dat vrouwen niet thuis horen in het krachthonk is zooo jaren negentig. Vrouwen krijgen mooiere vormen door aan krachttraining te doen, dus heren: maak plaats, maak plaats!

 9. Suikerhoudende sportdranken

  Je kent ze wel die oranje sportdrankjes, er aan ruiken en je staat strak. Om zoveel suiker te verwerken moet je flink je best doen.

 10. Een uur cardio

  Geen idee hoe je dit vol moet houden. Een slopende mentale strijd met mezelf tijdens het bewegen waarbij je niet vooruit komt.

Ik ben heel benieuwd, welke dingen vallen jou op in de sportschool?

 

Liefs Hanneke

Wil je liever thuis sporten? Check dan hoe je dat kan doen met behulp van weerstandsbanden.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

10 dingen waar ik me over verbaas in de sportschool

Dit bericht heeft 6 reacties.

 1. Mariette

  Waar ik me over verbaas in de sportschool/zwembad.
  Gaan aqua joggen, terwijl je haar niet nat mag worden.
  Het is dan extra verleidelijk om een flinke plons-duik te maken;-)

 2. Ellen

  Haha zo herkenbaar! Van de week zag ik nog 2 meiden, vol in de make up, hippe nepleren sportbroekjes aan, en zo nu en dan even aan een gewicht trekken (niet te zwaar hoor, van zweten gaat de make-up eraf).
  Apparaten bezet houden omdat ze die na hun huidige oefening nodig hebben vind ik ook irritant. En dames die tijdens (mijn) lessen heel snel opgeven, zodra het zwaar wordt even water gaan halen of veters strikken.
  Of mensen die teveel gewicht pakken, waardoor de oefening compleet verkeerd wordt uitgevoerd (meestal biceps waarbij opeens de armen niet meer naar beneden toe gestrekt kunnen worden). Pak dan gewoon gewicht wat je wel aan kunt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.