Halloumi salade met parelcouscous, linzen en meloen Recepten / Salade

Halloumi had ik al vaak in het schap zien staan, maar eigenlijk geen idee wat je met dit product kunt. Tot mijn vakantie op Ibiza, daar at ik zo’n lekkere salade met halloumi. Natuurlijk wilde ik zelf ook zo’n lekkere salade maken, want dit mocht niet ontbreken op mijn site.

Wat is parelcouscous?

Parelcouscous is echt een heel ander product dan de traditionele couscous. De korrels zijn stukken groter en lijken een beetje op pasta. Ik vind het heel lekker om er salades mee te maken, omdat het meer bite heeft dan gewone couscous. Het grootste verschil is de bereidingswijze. Bij normale couscous heb je voor de bereiding wat kokend water en wat geduld nodig. Parelcouscous kook je in 10 minuten beet gaar, eigenlijk ongeveer hetzelfde als bij pasta. Ik vind dit in combinatie met halloumi en het fris zoete van de cantaloupe echt een top combinatie!

Met dit recept zet je twee maaltijdsalades op tafel.

Ingrediënten

Salade

  • 100 gram halloumi
  • 1 zakje jonge bladsla
  • ¼ cantaloupe meloen
  • ½ avocado
  • 1 klein blikje linzen
  • 50 gram parelcouscous
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl grove mosterd
  • 1 el honing
  • Peper & zout

Dressing

  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl Limburgse grove mosterd
  • 1 el honing
  • Peper & zout

Bereiding

  1. Breng water aan de kook, voeg vervolgens de parelcouscous toe en kook dit in tien minuten beetgaar. Giet het vervolgens af en spoel het af met koud water.
  2. Spoel de linzen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
  3. Snijd de meloen en avocado in blokjes.
  4. Meng de sla, avocado, meloen, linzen en parelcouscous in een saladeschaal.
  5. Bereid de dressing door alle ingrediënten te mengen in een schaaltje. De ingrediënten zijn een richtlijn, dus even proeven en eventueel nog wat extra’s van één van de ingrediënten toevoegen.
  6. Zet de salade even in de koelkast, zodat alles nog even lekker af kan koelen.
  7. Grill de halloumi in het tosti-ijzer of in een grillpan. Je hebt hier geen boter bij nodig. Zodra de kaas mooie goudbruine grill strepen kun je deze op de salade leggen.

Eet smakelijk!

 

Op zoek naar meer salade inspiratie? Check dan ook even de couscous salade met linzen, gerookte kip en munt.

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Salade halloumi met parelcouscous en meloen

 


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.