Appelcompote met steranijs Bijgerechten / Recepten

Sommige kleine kinderen leven ongeveer op appelmoes, wij kregen het vroeger bijna nooit. Te veel suiker. Natuurlijk was het daarom extra feest als we wel appelmoes kregen, of nog beter appelcompote. Dat laatste was dan zelf gemaakt, met minder suiker maar dat maakte ons niet uit, het was feest!

Door de steranijs is dit recept in dit recept is deze appelcompote net wat spannender dan de normale variant. Met dit recept heb je voldoende appelcompote voor vier personen. Ben je maar alleen of met twee personen? Dan heb je geluk, dan heb je nog wat voor in de vriezer.

Ingrediënten

  • 4 grote elstar appels
  • 2 tot 3 anijs sterren
  • 1 kaneelstokje

Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in stukjes en doe ze de stukjes in een pan. Voeg de steranijs en het kaneelstokje toe. Giet er tot slot een halve beker water bij.

Breng de appels aan de kook met de deksel er op. Laat een paar minuten doorkoken. Roer na een paar minuten door de pan, als de appels stuk gaan door het roeren is de appelcompote klaar. Laat de anijs en het kaneelstokje de compote zitten tot deze bijna afgekoeld is uitserveren.

 

Tip: geen kaneelstokje in huis? Een snufje kaneelpoeder werkt ook prima, maar ziet er minder fancy uit op de foto.

 

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.